De VBK Groep uit Hoorn gaat de vaarroute Drachterveld tussen Blokker en Westwoud ‘sociaal’ aanleggen.

0 1

Hoorn – Voor het project zet de aannemer twee mensen in die nu een WW-uitkering ontvangen en daarnaast krijgt ook een leerling een werkplaats. Hiermee voldoet het bedrijf ruimschoots aan het criterium ‘Social Return’ dat de gemeente tegenwoordig stelt voor dergelijke aanbestedingen.
Op donderdag 28 maart ondertekenden Hans Koppenol van de VBK Groep en wethouder Aart Ruppert van de gemeente Hoorn het contract hiervoor.

Samen met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de gemeente Drechterland en het Recreatieschap Westfriesland legt de gemeente Hoorn de vaarroute Drachterveld aan. De route bevindt zich tussen de Noorderdracht en de Dr. Wijtemalaan en vormt de ontbrekende schakel in de vaarroute Hoorn-Enkhuizen. Het maakt onderdeel uit van de Drachterscheg ten oosten van de gemeente Hoorn, tussen de Provincialeweg en de Westfrisiaweg. Dit integrale project uit het Landschapsplan West-Friesland’ en het Deelplan HES-gebied bevat naast de vaarroute Drachterveld ook de waterberging Drachterveld en een recreatieve noord-zuid verbinding.

Social Return
‘Als gemeente willen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Bij grotere werken stellen we als eis dat 5% van de aanneemsom aan social return moet worden besteed.’, aldus wethouder Ruppert. Bij de aanbesteding van de vaarroute gold deze eis nog niet, maar is social return als wens gevraagd. VBK geeft hier invulling aan door twee mensen zonder werk voor het project in te zetten en een leerling van de beroepsbegeleidende leerweg. Hiermee besteden zij zelfs 10% aan social return. Wethouder Ruppert: ‘Dankzij deze aanpak krijgen deze mensen een kans hun positie op de arbeidsmarkt te versterken’.

Werkzaamheden
De werkzaamheden starten deze zomer en duren tot 3 mei 2014. Naar verwachting kan de vaarroute in de zomer van 2014 gebruikt worden.


Geef een reactie

Kalender

  • 23 april 2014 12:00Hoorn bezet en bevrijd
  • 24 april 2014 12:00Hoorn bezet en bevrijd
  • 24 april 2014 20:00Metal Café
  • 24 april 2014 20:00Overleg Leefbaarheid Venenlaankwartier
  • 25 april 2014 12:00Hoorn bezet en bevrijd
  • 26 april 2014 12:00Hoorn bezet en bevrijd
AEC v1.0.4

Vul je emailadres in om in te schrijven op het laatste nieuws in je mailbox te ontvangen en zo 24 uur per dag op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Hoorn