oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

200 Nederlandse toeristen melden zich aan voor beperkte vakanties in Griekenland

Vakantiegangers die deelnemen aan een pilotprogramma zitten maar in één hotel inclusief alle eiland Rhodos. Griekenland, dat zelden zijn controle versoepelt, bereidt zich voor op de opening van de zomer.

Vakantiegangers, ja, maar wie niet?”Het recht om uit te gaan“Na de Israëli’s en Duitsers blijven er zo’n 200 Nederlandse toeristen” Griekenland In een week inclusief alle Opgesloten in een hotel op het eiland Rhodos, vernamen we op 12 april van het Griekse Ministerie van Toerisme.

Bezoek, deze maandag Rhodos, van dit land Nederland Dit wijkt niet af van het huidige regelgevingskader.”Ze mogen alleen in het hotel verblijven en in het zwembad zwemmenEen functionaris van het Griekse ministerie vertelde AFP over het establishment.

Vanaf 7 november begint Griekenland geleidelijk de beperkingen te versoepelen en is van plan om het toeristenseizoen medio mei te openen, waardoor de verplichte zevendaagse isolatie voor alle buitenlandse reizigers wordt geëlimineerd.

deze toeristen “Respecteer de geldende beheersmaatregelen in het land en verblijf een week in een all-inclusive hotel in Rhodos zonder het recht om uit te gaan.“, werd het hoofd van het Ministerie van Toerisme toegevoegd.

Algemeen beeld van Mitsis Grand Hotel strand. Louisa Vrati / Selectors

Reizigers die in Griekenland aankomen, moeten binnen 72 uur een negatieve test op het coronavirus overleggen. “Gevaccineerde Israëlische toeristen zijn niet de enigen die aan deze verplichtingen zijn onderworpen“, aldus het ministerie.

Naast de Israëli’s die al in omloop zijn in Griekenland Op grond van een bilaterale overeenkomst, Een week geleden arriveerden tientallen Duitse toeristen Iraklion, De hoofdstad van het eiland Kreta. Volgens het Griekse ministerie waren het vooral Duitsers die een tweede huis hadden in Griekenland en “Het is echter onderworpen aan de regelgevende maatregelen die in het land van kracht zijn.

READ  Nederlands team UBC, expert op het gebied van hekken, vestigt zich in Maine

Een proefproject

Volgens deze maatregelen mogen Grieken en andere inwoners van Griekenland alleen binnen hetzelfde gebied reizen nadat ze door de autoriteiten zijn aangemoedigd via sms (medisch onderzoek, apotheek, werk, lichaamsbeweging, begrafenis, enz.).

Volgens de Griekse media reizen 200 toeristen uit Nederland in het kader van het pilotprogramma via de Nederlandse operator Sunweb, in samenwerking met de Griekse en Nederlandse overheid.

deze toeristen “Alle leeftijden, kom naar het charter Transavia Maandagavond in Rhodos en verblijf in het Mitsis Grand Beach Hotel tot 19 april“Het genoemde Griekse persbureau ANA, ze zullen dienovereenkomstig worden onderworpen”Snelle testsVoor vertrek uit Griekenland.

Sinds het begin van de uitbraak zijn in Griekenland meer dan 293.000 gevallen van het coronavirus en meer dan 8.800 doden gemeld, de meeste in de afgelopen maanden.


Zie ook – In Saoedi-Arabië stimuleert epidemie het nationale luxetoerisme