oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ABN Amro Terug bij het Nederlandse rechtssysteem Shortcuts – Bedrijven

Het onderzoek heeft betrekking op frauduleuze procedures voor het afwikkelen van belasting op dividenden (bronbelasting).

Justitie heeft wederom belangstelling voor de machinaties van ABN Amro Bank. Het onderzoek heeft betrekking op frauduleuze procedures voor het afwikkelen van belasting op dividenden (bronbelasting). Dit keer in Duitsland heeft de Nederlandse bank al 79 miljoen euro uitgekeerd in een belastingontduikingszaak rond dividenden.

De baas van de bank Robert Swag Hij zei woensdag in een panelrelease dat dit twee verschillende gevallen waren.

Het Nederlandse onderzoek beslaat de periode van 2009 tot 2013. Dit is een oude zaak waarbij de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley betrokken was. Die laatste zou tijdens een vorig jaar afgesloten beroepsprocedure de Nederlandse Belastingdienst hebben verplicht om miljoenen euro’s terug te betalen.

Volgens de Nederlandse bankversie wordt ABN Amro verdacht van betrokkenheid bij meerdere van deze frauduleuze transacties. Het is niet uitgesloten dat dit in de toekomst financiële consequenties zal hebben. In Duitsland wordt ABN Amro al lang aangehaald in een belastingfraudezaak, waarbij banken een eenmalige teruggaaf van onroerende voorheffing kregen voor betrokken investeerders.

ABN Amro heeft een regeling getroffen om een ​​bepaald bedrag te betalen. Begin dit jaar had de bank in Nederland al transacties van 480 miljoen euro gesloten omdat de bank de witwaspraktijken niet adequaat had gecontroleerd. Met name de persoonlijke verantwoordelijkheden van voormalig werkgever Jared Salim worden nog onderzocht.

Justitie heeft wederom belangstelling voor de machinaties van ABN Amro Bank. Het onderzoek heeft betrekking op frauduleuze procedures voor het afwikkelen van belasting op dividenden (bronbelasting). Dit keer in Duitsland heeft de Nederlandse bank al 79 miljoen euro uitgekeerd in een belastingontduikingszaak rond dividenden. Bankbaas Robert Swag zei woensdag tijdens de publicatie van de kwartaalresultaten van het panel dat er twee verschillende gevallen waren. Het Nederlandse onderzoek beslaat de periode van 2009 tot 2013. Dit is een oude zaak waarbij de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley betrokken was. Die laatste zou tijdens een vorig jaar afgesloten beroepsprocedure de Nederlandse Belastingdienst hebben verplicht om miljoenen euro’s terug te betalen. Volgens de Nederlandse bankversie wordt ABN Amro verdacht van betrokkenheid bij meerdere van deze frauduleuze transacties. Het is niet uitgesloten dat dit in de toekomst financiële consequenties zal hebben. In Duitsland wordt ABN Amro al lang aangehaald in een belastingfraudezaak waarbij banken betrokken waren, die beleggers de mogelijkheid bood om een ​​eenmaal aangegeven onroerendgoedbelasting terug te vorderen. Een bepaald bedrag moeten betalen. Begin dit jaar had de bank in Nederland al transacties van 480 miljoen euro gesloten omdat de bank de witwaspraktijken niet adequaat had gecontroleerd. Met name de persoonlijke verantwoordelijkheden van voormalig werkgever Jared Salim worden nog onderzocht.

READ  Gebreken van Lale Cole of Nederlandse inburgering