december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acht Nederlandse atleten in Euro de Torne zijn voorstander van coronavirus

De Nederlandse Atletenfederatie, die de namen van de atleten niet vrijgaf, zei dat acht atleten die van 5 tot en met 7 maart deelnamen aan de Euro Indoor Athletics Championships in Toronto (Polen) positief waren getest op het coronavirus.

België Pagina, Elaine Bering heeft positief getest … vóór twee nieuwe tests, negatief. Maar desondanks trok hij zich terug uit de halve finales voor de 60 meter horden.

Geen van de Nederlandse sporters is echt ziek. “Sommige mensen hebben milde koortsachtige symptomen, andere helemaal niet’, aldus Ad Roskom, technisch directeur van de Nederlandse Bond.


Lees ook meer: Uitzonderlijk Belgisch record in Torun, herleef onze vijf medailles


Volgens hem mogen er niet te veel positieve gevallen binnen de delegatie zijn Oranje. “We hebben vorige week snelle tests gedaan en nog een PCR-test. De incubatietijd is voorbij en ik denk dat we in acht gevallen zullen blijven, maar we zijn waakzaam’, zegt de Nederlandse DT.

Volgens Ad Roscom hebben atleten mogelijk geleden in Toronto, waar de naleving van gezondheidsregels een probleem was.

De Nederlandse Bond meldde deze positieve gevallen aan de Europese Atletiekfederatie, waaronder het EK was georganiseerd.

READ  Nederlandse rechters zoeken 'opheldering' over MH17-proces - rts.ch