Hoorn Actueel

Sport

ADOS superieur en pakt belangrijke punten

HOORN – De korfbalploeg van ADOS heeft in een prima wedstrijd de eerste punten van 2020 gepakt, In eigen huis waren de Hoornaren vanaf het beging messcherp en rolde Revival uit Barneveld met duidelijke cijfers op, 17-12. 

Het is een seizoen van overleven geworden voor ADOS want behoudens een nipte zege op directe concurrent Helios had de ploeg van Pieter Schaap nog geen punt gepakt. Gistermiddag was het een heel ander verhaal.

Direct vanaf het beginsignaal stond er een getergd en scherp ADOS op de vloer en binnen de kortste keren werd er een 4-1 voorsprong genomen en stoomde de ploeg door. Vooral verdedigend stonden de Hoornaren sterk en de ruststand werd dan ook 12-5.

Ook na de pauze bleef ADOS de wedstrijd dicteren alhoewel het speltempo iets lager werd maar ADOS kwam niet in de problemen ondanks dat het gaatje kleiner werd en kon er na twee keer 30 minuten korfbal een puike 17-12 overwinning worden bijgeschreven.

Na afloop sprak onze verslaggever met Joyce Veen-Dupuy, aanvoerster van ADOS, en Pieter Schaap, de oefenmeester van de Hoornaren.

Aanstaande zaterdagavond speelt ADOS in Lelystad tegen de nummer drie van de competitie, Exakwa.

Reageer op dit onderwerp