oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alles wat je vanavond niet mag missen in Tokyo

Belgische kwalificatie, Nederlandse prestatie en Griekse kroning: alles wat je vanavond niet mag missen in Tokio


Onze Belgen hadden gisteravond dienst.

-Montage EDA

Het was geen erg spannende avond voor het Belgische team, maar wel gevuld met goed nieuws.

Belgische pagina

Alle Belgen die gisteravond Tokyo binnenkwamen, keerden met goed nieuws terug naar het Olympisch Dorp. Imke Vervit (200m) verbeterde zijn persoonlijk record en plaatste zich voor de halve finale. Ellis Vandrelest (1500m) zette van haar kant de tweede tijd neer om via Repicages de halve finale te bereiken.

Aan de kajakkant staan ​​Hermione Peters en Lice Brooks in de halve finale van de 500-plus tweezitter (K2), terwijl Order Peters in de halve finale staat in de eenzitter (K1) over 1.000 meter.

Deze keer wilde Nina Dervell haar Olympische titel, en ze reageerde op veel verzoeken om koning te worden.

Onze gewichtheffer Anna von Bellingen eindigde gisteravond als tweede in de categorie B in de finale van +87 kg, met een totaal van 219 kg en wacht nu op haar nauwkeurige informatie voor de shows van Groep A (10:50 uur). Rangschikking.

Kleine tegenvaller daarentegen voor Belgische katten. Ons meisjesbasketbalteam heeft maandag verloren van China. Niets dramatisch, want België heeft zich al geplaatst voor de kwartfinales.

Vroeg in de ochtend was het nieuws laag voor onze kameraden die allemaal uitgezet waren. Jonathan Sakura eindigde als 8e en laatste in zijn halve finale, terwijl Govin Borli besloot door te gaan om zichzelf te verdedigen voor de opwekkingen. Imke Verud eindigde als 7e in zijn competitie en ging niet door naar de halve finale.

Bij het poolspringen kwam Fanny Smeets slechts over één hindernis, 4,40 m.

READ  VGC moedigt je aan om Nederlands te leren tijdens de vakantie

Paulin Cuquit van zijn kant kwam heel dicht bij de kwalificatie voor de finale van de 400m horden en brak opnieuw het Belgisch record op 54”47. Helaas is dit niet genoeg voor een plaats bij de top 8 atleten.

internationaal

Na de tennistitel van Monica Puig in 2016 werd Portodigan Jasmine Camacho-Quinn gekroond tot Olympisch kampioene op de 100 meter horden en won ze maandag in Tokio haar tweede gouden medaille in de sportgeschiedenis voor haar land.

Nog steeds in de atletiek, werd de Griek Mildatius Dentoglo in zijn laatste poging tot Olympisch kampioen gekroond met een lengte van 8,41 m.

Het sterkste symbool van de nacht kwam van de Amerikaan Raven Sanders, Olympisch co-kampioen kogelstoter, die zijn zilveren medaille vierde met een gebaar gericht op de onderdrukten.

Duitsland vestigde een wereldrecord voor het damesteam in baanwielrennen dat maandag in Tokio deelneemt aan de Olympische Spelen.

China brak maandag het wereldrecord snelheid voor damesteams in Tokio op 31.084 punten in de eerste ronde van de Olympische baanevenementen.

De grappigste foto van de dag kwam van de Brit Tom Daly. Terwijl de duiker op zijn beurt wacht… heeft hij de gewoonte om te breien. Geschiedenis van stressvermindering.

Wat was de grootste verrassing van de dag … de Canadees, met de prestatie van het damesvoetbalteam dat hen de Amerikaanse hoofdhuid bezorgde in de halve finale.

Eindelijk, na verschillende verliezen, zal Simon Piles deze dinsdag deelnemen aan de finale van Beam.

In de 3.000 meter lange steeplechase maakte de Marokkaanse El Baccali een einde aan de dominantie van Kenia in het winnen van Olympisch goud.

READ  Winform in exclusieve onderhandelingen om Don PDN van Haas . te kopen

Olympisch recordkampioen Valerie Allman. De Amerikaanse Valerie Allam versloeg de Kroaat Sandra Bergovic en vestigde het olympisch record door maandag de discuswedstrijd in Tokio te winnen. In de 68.98m-worp versloeg Allman Kristin Budens uit Duitsland (66.86m) en Cuba Yim Perez (65.72m). Dankzij de succesvolle worp van zijn eerste poging pakte de 26-jarige Allman zijn eerste internationale podium, terwijl Sandra Bergovich als vierde eindigde (65.01).

We moeten ook Chiffon Hassan’s ongelooflijke “Remountada” noemen in de 1500m-serie van Ellis Vandreles. Na het ongeval wist de Nederlandse de serie te winnen met een uitzonderlijk resultaat. Een paar uur later won de Nederlandse vrouw de finale van de 5.000 meter met een geweldige hand.