juni 8, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Autoriteiten vrezen dat een Nederlands vrachtschip olie kan morsen

Een Nederlands vrachtschip verloor mechanisatie en werd onder dramatische omstandigheden door de bemanning geëvacueerd. De Noorse Zee glijdt dinsdag weg, Noorse maritieme functionarissen, uitten hun bezorgdheid dat het zou kapseizen.

Leg Eimslift Hendrica, Ging vooral met veel kleine boten? Tussen Bermhaven (Nederland) En Colverit (Noorwegen), die een belangrijke lijst de schuld gaf en maandagochtend een tragisch telefoontje begon Een deel van de lading werd verplaatst na de storm.

De 12 teamleden werden in twee fasen uitgezet Dezelfde dag Noorse reddingsdiensten: de eerste acht vrachtschepen werden van het dek getild en de laatste vier moesten in het water springen. Een van hen raakte gewond.

Dramatische scènes van de Noorse autoriteiten tonen een man in een oranje overlevingskostuum die vanaf de rand van het schip in de zware zee wordt gegooid.

Vrachtschip beschadigd door motorschade

Lijd aan mechanische schade, “Emslift Hendrika” trok toen richting de Noorse kust. Dinsdagochtend bevond hij zich ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van de havenstad Alessandro. Een van de boten waar hij aan boord ging, viel in de zee, waardoor zijn inventaris werd verminderd, die nu op ongeveer 30 graden staat na een cirkel van 40 tot 50 graden.

« De situatie lijkt stabieler, maar er is altijd het risico dat het op zijn kop komt Zei Hans-Better Mortensholm, een ambtenaar bij de Noorse kustwacht (Gistwerket). ” We zouden graag iemand aan boord hebben om een ​​sleepboot te regelen zodra het weer het toelaat. “, Hij voegde toe.

Noorse autoriteiten Angst voor olieramp bij schipbreuk, 350.000 liter zware stookolie, 75.000 liter diesel en 10.000 liter smeerolie.

READ  Nederlandse journalist doodgeschoten: Charles Michael veroordeelt EU "aanval op waarden"

Een schip van de Noorse kustwacht, de Cavi Chartland, bereikte dat gebied in het midden. De exploitant van de laatste ook wel Nederlandse reddingsmaatschappij Smith Salvage, Al gebruikt Altijd gegeven in het Suezkanaal Vorige week. KistWorket specificeert: Het vrachtschip heeft specifieke maatregelen genomen om te voorkomen dat het aan de grond loopt.