Hoorn Actueel

Bijeenkomsten

Bewoners Westerdijk zien populieren liever vandaag nog verdwijnen

HOORN – De door Hoorn ingestelde informatieavond over de kap van populieren in Hoorn werd redelijk druk bezocht door voor- en tegenstanders van deze kap. De gemeente wil de populieren gaan kappen omdat de bomen met grote regelmaat takken laat vallen.

De bewoners van de Westerdijk zien het liefst dat nog vandaag de populieren daar gaan verdwijnen vanwege de vallende takken. Één van de aanwezige bewoners van de Westerdijk vertelde elke keer in spanning te zitten als de wind richting hun huis staat, de kans dat er dan een tak op hun woning valt is erg groot.

Maar ook diverse aanwezigen wezen met de beschuldigende vinger naar de gemeente die werd beschuldigd van slecht onderhoud aan de bomen.

De 70 jaar oude populieren worden meer en meer een gevaar voor de omgeving en nu ook het Hoogheemraadschap akkoord is gegaan met het weghalen van de populieren staat Hoorn niets meer in de weg om ze te kappen.

Volgens de expert is er nog een andere optie dan kappen en dat is van de populieren kandelaberen te maken, bomen die lijken op kandelaren, maar dan moet de gemeente dit elke 3 jaar uitvoeren met de kans op rotting en dan alsnog moeten worden gekapt.

De gemeente beloofde wel dat zodra de populieren op de Westerdijk zijn gekapt er direct herplant zal gaan plaatsvinden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp