oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bolognese-sur-Mer vissers voorkomen dat Nederlandse vissers hun goederen in haven lossen

Woede van de vissers van Bologna-sur-Mer. Deze donderdagavond hebben vissers uit Bologna-sur-Mare en Normandische vissers voorkomen dat Nederlandse schepen hun lading in de haven konden lossen. De vissers van Bologna zijn erg boos op hun Nederlandse tegenhangersZe beschuldigen de zender van plundering.

Het waren de tientallen vissers die die nacht deze punch-operatie uitvoerden. Als de spanningen tussen de Nederlanders en de Fransen oplopen, is dat mede het gevolg van de Brexit, maar voor Oliver LeBron, voorzitter van de Regionale Visserijcommissie, gaat de kwestie nog verder: “We veroordelen hem al tien jaar. Na tien jaar proberen om dingen te creëren, kwamen we nergens. We kregen te horen dat we nu de wapens zouden opnemen. We willen niet meer, we zullen actie ondernemen totdat ze elkaar rechtvaardigen en middelen voor hen zoeken. Ik noem ze de schatbewaarders van de zee, Ze zijn alleen geïnteresseerd in geld, Ze geven geen moer om middelen zoals jaren ’40. We proberen al tien jaar overal om de visserij onder controle te krijgen, want als er geen vis is, gaan we allemaal dood. We bevinden ons in een situatie van geen terugkeer Met Brexit, vanwege de Brexit die ons uit het Engelse water heeft verdreven, plunderen we allemaal door ons in Frans water te bevinden. Het zullen repetitieve acties zijn totdat het beweegt. ”

READ  Nederlandse kruidenierspicknick komt naar Frankrijk - Economie