oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bundesliga: Dortmund benoemd tot Nederlandse Malone

Tony Malone heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Borussia Dortmund.

Tony Malone heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Borussia Dortmund.

De Nederlandse spits Tony Malone, 22, heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Borussia Dortmund, vier dagen na het vertrek van Jaden Sancho, zo maakte de Duitse club dinsdag bekend.

Malone, die volgens de krant Kicker voor மில்லியன் 30 miljoen werd overgemaakt, onderscheidde zich tijdens het EK in de Nederlandse selectie en zorgde in vier wedstrijden voor twee assists.

Als speler van PSV Eindhoven maakte hij vorig seizoen 19 doelpunten op het NK, waar PSV Ajax als tweede eindigde na Amsterdam.

“Borussia Dortmund is een van de beste Europese clubs, nog steeds in de race voor de Bundesliga-titel en met grote ambities in de Champions League”, aldus de speler op de website van de Duitse club.

Hij zal zich voegen bij het prachtige Noorse Earling Holland en zich ontwikkelen in geel en zwart in opdracht van nieuwe coach Marco Ross.

Dortmund, dat consequent tweede eindigde in de onaantastbare Bundesliga van Bayern München, eindigde vorig seizoen als derde, kwalificeerde zich voor de Champions League en won de Duitse trofee.

Vrijdag wist de club in de transferwindow een goede verkoop te realiseren door de Engelsman Jadan Sancho voor 85 miljoen pond naar Manchester United te verhuizen.


READ  Nederlanders moesten hun regenboogvlaggen uithangen in Boedapest