Hoorn Actueel

Hoorn

Burgemeester en wethouders geven les over respect

HOORN – De week van 4 november tot en met 8 november staat landelijk in het teken van respect. Tijdens deze Week van Respect geven collegeleden gastlessen op diverse scholen in Hoorn.

Op woensdag 6 november 2019 gaf wethouder Marjon van der Ven als eerste een gastles op het Tabor College d’Ampte. Burgemeester Jan Nieuwenburg geeft een les bij een vmbo-klas op het Clusius College en wethouder Simon Broersma geeft in de Week van Respect twee gastlessen aan leerlingen op basisschool Dynamis.

Vanwege geplande toetsen in de week van 4 tot en met 10 november zijn er een week later ook nog een aantal gastlessen over respect: wethouder Samir Bashara verzorgt een gastles op het Tabor College d’Ampte en wethouder Kholoud al Mobayed doet dit voor twee mbo-klassen op het Clusius College.

In gesprek over respect

Doel van de Week van Respect is jonge mensen laten ervaren hoe ze kunnen bijdragen aan een respectvolle omgeving in de klas, in de buurt of op de sportclub. De gemeente wil met haar inwoners een samenleving creëren waarin iedereen meetelt en een gelijkwaardige plek kan innemen. Hierin horen intimidatie, geweld en discriminatie op basis van leeftijd, geslacht, afkomst, cultuur, religie, seksuele gerichtheid, genderidentiteit of beperking niet thuis.

Zien de leerlingen dat terug in hun directe omgeving? Gaan we in onze stad respectvol met elkaar om? Waar en hoe denken ze dat het beter kan? En hoe kunnen ze daar zelf nog meer aan bijdragen? Deze en andere vragen worden besproken tijdens de gastles in de klas.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp