oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlanders rollen eindelijk hun handen

“Eindelijk de eerste naald in een Nederlandse hand”, Eerste krantenkoppen betaalt, Telegraaf, terwijl tegelijkertijd de hoeveelheid van het kostbare vaccin Pfizer / Bioendech Op woensdag 6 januari werd Channa Elkathiri, een 39-jarige verpleegster, toegediend in een rusthuis in Weigel (zuidelijk). “We zijn hier aan het einde van de crisis. Het is een ongelooflijk moment.”, aldus minister van Volksgezondheid Hugo de Jong.

Een indexvertrek

De regering moest deze symbolische gebeurtenis onder publieke druk met twee dagen vervroegen, niet accepterend dat dit de laatste lidstaat wasEuropeese Unie Lanceer zijn vaccincampagne. “Ik ben erg teleurgesteld dat we dit hebben gedaan na twee weken naar andere landen.” Europeanen, was premier Mark Rutte het eens met kamerleden.

Lees verder. Govit-19: Europese regelgever keurt modern vaccin goed

Nederland kent, in tegenstelling tot Frankrijk, geen acceptatieprobleem Vaccin. Van de gezondheidswerkers komt 80% in aanmerking voor injecties. Integendeel, de overheid is niet genoeg “Actief” In de productdistributie, aldus minister van Volksgezondheid Hugo de Jong. De hack rekende Pfizer/Bioentech niet als het eerste vaccin dat op de markt kwam. De logistiek van deze behandeling, die opslag bij 70 C vereist, is er niet.

Bak de stappen niet

Op maandag 4 januari is de dosis aangekomen op de traumaafdeling van tien ziekenhuizen en landelijk verspreid. In twee dagen tijd meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu dat er al 59.608 mensen (voornamelijk mantelzorgers) waren geworven.

Sinds 18 januari hebben gezondheidsfunctionarissen berekend met hoeveel 66.000 verplegend personeel elke week wordt gevaccineerd. Maar daar is een waarschuwende regel aan toegevoegd: er is geen sprake van het geven van de eerste injectie in bulk zonder de mogelijkheid van een tweede dosis na 28 dagen te garanderen. Het is dus belangrijk om te wachten tot eind februari voordat je een aantrekkelijke dekking kunt krijgen in zorginstellingen. Vanaf maart is er voor 60-plussers een thuisverblijf beschikbaar om hun eerste dosis te ontvangen.

READ  Het Nederlandse vrachtschip, onbemand en onbemand, vaart in de Noorse Zee

Een strategie voor vele maanden

De regering is zich er terdege van bewust dat dit geen sprint is, maar een langeafstandsrace begint en verandert niet fundamenteel twee dagen voor de nationale kalender, noch wordt het 15 dagen te laat in sommige Europese landen. Peter Rotier, hoogleraar virologie aan de Universiteit van Utrecht, bevestigt dat het seizoenseffect een rol speelt bij het omkeren van het verloop van de behandeling. “Over drie maanden zal iedereen in orde zijn, maar eerst wacht ons een lange en strenge winter.”, onderstreept hij in het dagelijkse Alzheimer’s Dog-plot.

Lees verder. In Duitsland ging het vaccin niet zo snel als verwacht

Sinds half december leven Nederlanders onder strikte controle, zijn bewoners opgeroepen om thuis te blijven en zijn alle scholen en niet-essentiƫle winkels gesloten. Ze mogen niet te veel profiteren van het moderne medicijnvaccin dat is goedgekeurd door de Europese Farmaceutische Organisatie (80 miljoen doses gereserveerd in de hele Europese Unie). De overige vaccins, AstraZeneca en Jansen, worden in totaal in het voorjaar verwacht in Nederland, met ruim 11.000 doden per 17 miljoen mensen.