oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse chipmakerfabrikant verdubbelt bijna het orderboek van ASML

In het tweede kwartaal van dit jaar verdubbelde ASML haar orderboek. Door de krapte op de chipmarkt beginnen veel bedrijven aan uitbreidings- en vernieuwingsprojecten, wat resulteert in orders ter waarde van circa 3 8,3 miljard. In totaal noteerde de Nederlandse chipmachinemaker orders ter waarde van 17,5 miljard euro.

Volgens ASML-directeur Peter Wenning zal de vraag in de toekomst aanhouden. Klanten willen niet alleen de nieuwste technologie in huis, maar er zijn ook minder geavanceerde machines nodig om processors en geheugenchips te produceren, zei hij. De jaarlijkse omzet zal dus naar verwachting een derde hoger zijn dan vorig jaar. Naast chipmachines biedt het bedrijf ook software-updates om zijn klanten te helpen de productiviteit van bestaande machines te verhogen.

Een miljard nettowinst

In het tweede kwartaal bedroeg de omzet van ASML 4 4 miljard, een daling ten opzichte van de verwachtingen in het eerste kwartaal, maar in lijn met de verwachtingen. De nettowinst bedraagt ​​ில்லியன் 1 miljard. Dit geld zal specifiek worden gebruikt voor het nieuwe aandeleninkoopplan. In het derde kwartaal van dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van 5,2 tot 5,4 miljard euro.

Volgens ASML-directeur Peter Wenning zal de vraag in de toekomst aanhouden. Klanten willen niet alleen de nieuwste technologie in huis, maar er zijn ook minder geavanceerde machines nodig om processors en geheugenchips te produceren, zei hij. De jaarlijkse omzet zal dus naar verwachting een derde hoger zijn dan vorig jaar. Naast chipmachines biedt het bedrijf ook software-updates om zijn klanten te helpen de productiviteit van bestaande machines te verhogen. In het tweede kwartaal steeg de omzet van ASML tot 4 4 miljard, niets minder dan wat in het eerste kwartaal werd opgetekend, maar in lijn met de verwachtingen. De nettowinst bedraagt ​​ில்லியன் 1 miljard. Dit geld zal specifiek worden gebruikt voor het nieuwe aandeleninkoopplan. In het derde kwartaal van dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van 5,2 tot 5,4 miljard euro.

READ  Leer Nederlands met humor op Instagram Bedankt voor deze video's van Brusselaars