december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dennis Berkamp, ​​eerste Nederlander opgenomen in Premier League Hall of Fame

Arsenal-legende voegt zich bij Alan Shearer, Eric Cantona en Roy Keane.

LDe Premier League maakte woensdag bekend dat voormalig Arsenal-spelmaker Dennis Perkomb is geselecteerd om toe te treden tot de nieuwe Eregalerij van de Premier League.

De Nederlander wordt beschouwd als een van de slechts drie technisch getalenteerde spelers die in de Premier League hebben gespeeld, toen hij in 1995 van Inter Milaan naar Londen verhuisde om er een meer uitgebreide en continentale sport van te maken.

“Ik ben erg trots dat mensen het gevoel hadden dat ik een van de eerste buitenlandse spelers was die iets aan het Engelse voetbal heeft toegevoegd”, zei hij in de verklaring.

“De Premier League heeft me zeker een betere speler gemaakt. Toen ik naar Engeland kwam, accepteerde ik de Engelse mentaliteit en zijn interesse in voetbal, wat van toepassing was op mij en mijn speelstijl”, voegde hij eraan toe.

Met 181 goals of assists in de competitie met de Gunners was hij de op één na belangrijkste speler achter Thierry Henry, met wie hij speelde, en een van de eerste twee spelers die door de jury waren genomineerd om toe te treden tot deze Hall of Fame.

Ook voormalig Newcastle-spits Alan Shearer werd door de jury geselecteerd.

Tennis Perkamp, ​​​​de 6e aangewezen speler – van de acht voetballers – zal de eerste zijn die deze onlangs opgerichte Hall of Fame betreedt.

Dinsdag werden voormalig Manchester United-spits Eric Cantona en zijn middenvelder Roy Keane geselecteerd.

READ  De Nederlandse wielrenner kwam om het leven bij een aanrijding tussen Achson en Cellas