oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Diverse Vlaamse en Nederlandse mediaspelers verenigen zich tegen infotemic-business

In het kielzog van Govt-19 heeft zich een ongekende “infotemic” ontwikkeld, die angst oproept en de sociale cohesie ondermijnt. Met de steun van Europa hebben verschillende actoren in de Vlaamse en Nederlandse mediawereld er de oorlog aan verklaard…

Geruchten en desinformatie zijn er altijd al geweest, maar sinds de opkomst van het coronavirus zijn ze op hun hoogtepunt op sociale media. Onthult ongemakkelijke variaties, The Nep nieuws Tegenwoordig verspreiden miljoenen mensen zich daar en beginnen een ernstige bedreiging te vormen voor onze democratieën.

Europa 2020 begint in juni a Europees laboratorium voor digitale media (EDMO). De man die verantwoordelijk is voor de bestrijding van desinformatie heeft zo’n 2 miljoen euro gedoneerd aan een groep mediaspelers uit Vlaanderen en Nederland. Die uit Vlaanderen worden opgehaald door het weekblad Klop En VRT. Het heeft al, vanaf 2018, een eenheid om te monitoren Desinformatie.

“Een van de twee is dat de Vlamingen een bericht zonder meer aannemen, wat later vals bleek te zijn”, zegt Creed de Crane, hoofdredacteur van de Vlaamse Publieke Media. VRD en Klop Samenwerken Met KU Leuven Evenals de Antwerpse Compagnie Tekst Het ontwikkelt software die met behulp van kunstmatige intelligentie haatdragende berichten of verkeerde informatie kan detecteren die door teksten wordt verzonden.

In onze noorderburen zijn we ermee te vinden Universiteiten van Amsterdam en Leiden, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Alzheimer Nederland Persbiuro (ANP) Ook Belling Gate-verbinding, Eigenlijk gespecialiseerd in testen.

Tijdens het proces besloot EDMO het tweede centrum in onze regio’s te subsidiëren – Edmo Flex – Neemt deel aan RDL, Agencies France Press, VUP en UC Louvain St. Louis.

READ  Als de ene Nederlander de andere verbergt!

Geruchten en desinformatie zijn er altijd al geweest, maar sinds de opkomst van het coronavirus zijn ze op hun hoogtepunt op sociale media. Nepnieuws, dat de ergste variaties onthult, wordt tegenwoordig door miljoenen mensen verspreid en begint een ernstige bedreiging te vormen voor onze democratieën. Europa zal in juni 2020 een European Digital Media Laboratory (EDMO) lanceren. De man die verantwoordelijk is voor de bestrijding van desinformatie heeft zo’n 2 miljoen euro gedoneerd aan een groep mediaspelers uit Vlaanderen en Nederland. Die uit Vlaanderen worden gehaald door weekblad Knock en VRT, dat vanaf 2018 al een cel heeft die verantwoordelijk is voor het opsporen van desinformatie. “Een van de twee is dat Vlamingen een bericht zonder meer aannemen, wat later vals bleek te zijn”, zegt Creat de Crane, hoofdredacteur van de Vlaamse Publieke Media. VRT en Knock gaan samen met de KU Leuven en Antwerpen software ontwikkelen die met behulp van detective of artificiële intelligentie kwaadaardige sms-berichten kan detecteren. In ons aangrenzende noorden is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met de Universiteiten van Amsterdam en Leiden, gespecialiseerd in de verificatie van feiten door het Alzheimer Nederland Persburo (ANP) en de Belling Gate. In dit proces heeft EDMO beslist om de Edmo Flex, de tweede hub in onze regio, toe te kennen met deelname van RTL, Agence France Presse, VUB en UCLouvain Saint-Louis.