oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Goodwell Investments lanceert fondsen voor Afrikaanse MKB’s


De Nederlandse investeringsmaatschappij, die al meer dan 10 jaar actief is in Afrika, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw investeringsfonds dat zich richt op de snelst groeiende bedrijven.


Zie Patrick Nelle


Goodwell Investments kondigde vorige week aan dat het vijfde fonds, Goodwell Vs. Volgens een rapport dat op de website van het bedrijf is gepubliceerd, is het een multisectoraal fonds “gericht op inclusieve groei en duurzame groei in Afrika”, dat officieel van start zal gaan in de tweede helft van het jaar. Het Nederlandse fonds heeft al zo’n twintig investeringen gedaan op het Afrikaanse continent, vooral in Zuid-Afrika, Kenia en Nigeria. Met deze nieuwe fondsen wil Goodwell een nieuwe portefeuille van bedrijven in verschillende sectoren creëren. Een derde van het geïnvesteerde kapitaal gaat naar financiering en een kwart naar landbouw, terwijl andere middelen naar bedrijven in de sectoren mobiliteit, gezondheid en onderwijs gaan. Goodwell Investments investeert voornamelijk in Afrikaanse bedrijven met een zeer sterke groei: “Bedrijven in onze portefeuille laten een gemiddeld rendement van meer dan 50% per jaar zien”, zegt Nicola Plough, Goodwell’s Communications Director.

De betrokkenheid van Goodwell op het Afrikaanse continent is niets nieuws. Het bedrijf onderscheidt zich met Baga, een toonaangevend bedrijf op het gebied van mobiel betalen. Baga, opgericht door Dio Ovios, heeft ongeveer 17 miljoen gebruikers en 35.000 agenten, waardoor het een van de vlaggenschepen van het Nederlandse Goodwell-portfolio is. Dankzij financiering van een Nederlands bedrijf in 2011 kon Baga het jaar daarop van start gaan. Tot op heden heeft Goodwell $ 150 miljoen aan investeringen aangetrokken in 35 bedrijven verspreid over Afrika en Azië.

READ  Autoriteiten vrezen dat een Nederlands vrachtschip olie kan morsen