oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Nederlandse reiziger naar Compostela

Antonville. Dieven op weg naar Compostela vanaf 31 mei. Deze regenachtige ochtend neemt Thieves Evers de landweg van Maryville, richting Outerville.

De 59-jarige wandelaar van Poolse afkomst woont in Amsterdam, Nederland. Hij spreekt goed Frans, is makelaar in onroerend goed en begon op 31 mei aan een nieuwe pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

“Het viel ons toen gewoon op
Ik hou van ”

Het volstaat te zeggen dat hij getraind heeft voor deze lange reis. Zijn drijfveren: de excessen mentaal en materieel steken. “Wandelen stelt je in staat vragen te stellen, te begrijpen, te observeren of te bedenken wat in harmonie met de natuur is. We zijn op een avontuurlijke reis en we weten dat er dingen gaan gebeuren. De essentials zitten in mijn tas”, legt de reiziger uit.

Hij zegt: “Toen ik in de chocolaatjes stond en naar een klein hotel ging, zei de baas tegen me toen de rekening werd betaald: ‘Je gaat naar Saint-Jack de Compostela, dus de rekening is half om half.’ Onverwacht, het is een wederzijdse uitwisseling die me gelukkig maakt. Overal waar ik ga is goedheid. Maar voor mij is zo lang wandelen een onderdeel van de behoefte aan eenzaamheid en ascese.’

Op woensdagochtend 30 juni was de webpagina over het leven van Tijs 4.536 keer bekeken. Hij heeft al 991 kilometer geslikt, 220 foto’s gemaakt in dertig dagen en in dertig etappes drie verschillende landen doorkruist. Momenteel is Tijs in Lower-Ed-Cheryl, “om met eigen ogen het graf van de apostel Saint-Jacques Le-Major te zien”.

READ  PSG Dutch International Georgino Vijnaltham Recruitment