december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro 2021: Engels en Nederlands betreden het pad

Voetballiefhebbers zouden deze zondag maar liefst drie wedstrijden in het kader van Euro 2021 moeten doen. Twee favorieten, Engeland en Nederland.

De poster voor de dag wordt vanaf 15.00 uur in de Wembley-tempel gehouden, in Groep D, waar de Engelsen het opnemen tegen vice-wereldkampioen Kroatië. Thuis willen de drie leeuwen van Gareth Southgate een goede start maken tegen een ijzersterke tegenstander in deze poule.

Let op de hitte

Maar Eeuwige Luca Modric en zijn ervaren teamgenoten laten zich niet op voorhand verslaan. Zon en hitte – tot 28 graden gemeld in de Britse hoofdstad – risico op schade aan organismen. Het goed managen van inspanningen kan een vraag zijn.

In Boekarest (Groep C) neemt Oostenrijk het vanaf 18:00 uur op tegen het jongste kind van het toernooi, Noord-Macedonië. Elke andere beslissing dan een nederlaag zou al met grote tevredenheid worden verwelkomd door Fribourgius en de voormalige Luganese Escon Alioski.

Nederlandse favorieten, maar…

De wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne gaat om 21.00 uur verder in Poule C, aan de Amsterdamse kant. De Nederlanders zullen het favoriete teken zijn, maar hun tegenstanders zullen moeilijk te spelen zijn. Pas dus op met de bananenschil voor de sinaasappel.

/ ADS

READ  Vlucht MH17: Nederlandse rechters zoeken 'opheldering' voor nabestaanden