oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro: Nederlander Virgil van Dijk, herstellende en opgeven

Geplaatst op: gewijzigd:

Londen (AFP)

Verdediger Virgil van Diego, een steunpilaar van het Nederlands elftal die herstellende is van een zware knieblessure, heeft besloten het EK te laten vallen (11 juni-11 juli) en maakte woensdag bekend dat hij volgend seizoen bij Liverpool wil herstellen.

“Ik voel fysiek dat het een goede beslissing is om niet naar de euro te gaan en de laatste fase van mijn herstel tijdens het laagseizoen door te moeten maken. Ik ben dus volledig gefocust op het voorseizoen bij de club.”

“Het is moeilijk, maar ik ben ontspannen”, voegde hij eraan toe.

Solide Nederlandse middenvelder (29 jaar, 38 caps), geselecteerd als beste UEFA-speler van het seizoen 2018-2019, onderging in oktober een operatie aan zijn rechterknieband, derby tegen Everton (2-2).

Deze ernstige blessure heeft zijn seizoen bij Liverpool al in gevaar gebracht, maar hij had er nog steeds vertrouwen in Van Dijk voor de zomer weer op de been te zien en het EK te spelen in zijn selectie.

Woensdag werd er door die persoon hoop gewekt.

– “Een hekel hebben aan” –

“Ik ben echt gefrustreerd dat ik niet naar de euro ga, maar het is de juiste beslissing voor nu, ik hoop voor de toekomst”, betoogde hij, terwijl hij er tegelijkertijd voor zorgde dat zijn herstel goed was.

“Zeven maanden geleden was ik geblesseerd en de weg was heel, heel lang. Ik moest het rustig aan doen. Het ging goed, ik had geen echte tegenslagen, ik boekte goede vooruitgang”, aldus de Champions League-winnaar van 2019 met Liverpool.

READ  Een Nederlandse keeper staat op het punt om te tekenen

Het Premier League-seizoen 2021-2022 wordt naar verwachting hervat in het weekend van 14 augustus.

Inmiddels is deze afwezigheid een klap voor Nederland, waarin hij een van de verdedigingspilaren was. Zo bereikte in het centrum van Van Dijk de selectie ‘Oranje’ in 2019 de finale van de League of Nations en verloor van Portugal (1-0).

Het Nederlands team, dat zijn eerste drie binnenlandse wedstrijden in Amsterdam speelt als onderdeel van dit pan-Europese format dat in 11 landen wordt georganiseerd, speelt op 13 juni in Groep C tegen Oekraïne.

Net als Nederland worden de grote landen ingehaald door een geleidelijk verlengd seizoen, waarin de lichamen worden gedragen van spelers waar veel vraag naar was voor de start van het EK in Rome op 11 juni.

Dinsdag maakte Paris SG bekend dat zijn middenvelder Marco Verratti vier tot zes weken niet beschikbaar zou zijn, waardoor onzekerheid ontstond over de aanwezigheid van Italianen in de euro. In Spanje is Barcelona’s wonderkind Ansu Pathi (18), die een ernstige knieblessure opliep, erg onzeker over de grote Europese ontmoeting.