oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eurovoetbal: Spanjaard Coke reageert op kritiek op Nederlander Rafael van der Ward

De Spanjaard Coke reageerde met veel ondeugendheid op de kritiek van de Nederlander Rafael van der Ward over het Spaanse spel tijdens dit EK.

Na in verschillende wedstrijden twee punten te hebben gepakt, overleeft Spanje vanavond tegen Slowakije op dit EK. Het kan niet worden gezegd dat Kokum en zijn team de steun krijgen van voormalig Nederlands international Rafael van der Ward.

Maandagavond op de Nederlandse televisie noemde de huidige adviseur de wedstrijd van Spanje “verschrikkelijk” en zei: “Er zit niets in dit team. Het enige wat ze doen is van de ene naar de andere kant passen. Ze weten niet eens hoe ze de laatste pass moeten maken .”.

Extra motivatie voor Spanje

Coke is een kritiek die niet per se op prijs wordt gesteld. De middenvelder van La Roja reageerde op hem in een interview op de Spaanse radio: “Het zal ons wat meer inspireren, zeker als we worden gehaald om tegen Nederland te spelen”.

Alvorens af te sluiten met een kleine paradox: “Ik herinner me Van der Ward nog heel goed. We kunnen hem volledig zien op de foto van het doelpunt van Iniesta in de WK-finale van 2010.”

Van der Waarts verspeelde Iniesta's doelpunt in WK-finale 2010

Van der Waarts verspeelde Iniesta’s doelpunt in WK-finale 2010
dpa – Marcus merk

Als er een conflict is tussen de twee landen, is het niet zeker dat de sfeer erg aangenaam is …

READ  Vietnamese "tissue" lychee veroverde de Nederlandse markt