Hoorn Actueel

Politiek

Geen extra pinautomaten Zwaag

ZWAAG – Dit blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA-raadslid Alex van der Kleij over het aantal pinautomaten de Kern Zwaag.. Op termijn gaan de huidige twee pinautomaten van ING en de Rabobank over in handen van Geldmaat en die zegt dat Zwaag te klein is voor een 3e pinautomaat.

Afgelopen voorjaar heeft het college al contact opgenomen met Geldmaat en die verklaarden dat zij een afweging maken op basis van het aantal geldopnames en daaruit blijkt dat er geen aanleiding bestaat voor Geldmaat om er een derde automaat bij te plaatsen ondanks dat veel ouderen nu regelmatig graag cash geld bij zich hebben.

Uit onderzoek van de Betaal Vereniging blijkt dat bij 75-plussers het contactloos betalen sterk is gestegen, van 9% in 2017 naar 17% in 2018 naar nu 41% in 2019.. Daardoor neemt de hoeveelheid ouderen dat cash geld bij zich draagt ook sterk af.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp