december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geïsoleerde Nederlanders veroordelen ‘Olympische gevangenis’

Olympische Spelen Tokio 2021Document

Zes Nederlandse sporters zitten al enkele dagen in isolement, wat zij “onaanvaardbaar” vinden. Temidden van berusting, frustratie en humor onthulden twee sportvrouwen op Instagram achter de schermen van isolatie.

Pas op voor Govt-19 catchers in Tokio. Sommige Nederlandse sporters betalen de prijs. Minstens zes leden van het nationale team, schaatser Candy Jacobs, taekwondoïst Reshmi Ognik, roeiteamlid, enkele beeldhouwer Finn Florz en tennisser Jean-Julian Roget zijn getest op het coronavirus en vervolgens in isolatie geplaatst in het Hotel, Tokyo . Vijf van hen reisden in hetzelfde vliegtuig.

De stad Tokio meldde deze woensdag 3.177 nieuwe Covit-19-verontreinigende stoffen, de tweede dag op rij in de Japanse hoofdstad. De regio beleeft zijn vierde gezondheidscrisis.

Sommige Nederlandse sporters hebben hun frustratie de vrije loop gelaten, terwijl ze tegelijkertijd deze eenzaamheid veroordelen, “Olympische Gevangenis”. Candy Jacobs, 31, heeft een video op zijn Instagram-account geplaatst waarin hij zegt dat hij nog steeds positief is voor Kovid, acht dagen nadat hij met zijn isolement begon.

“We hebben frisse lucht nodig, een open raam, een deur. Alles is gesloten en niets is open. Het werkt gewoon niet.” Ze kijkt naar de camera. Volgens de jonge vrouw konden de atleten een kwartier per dag een deal sluiten vanuit een open raam, tegen een zitje, of om te profiteren. “staking” Zeven of acht in de lobby van hun hotel. Spelers kunnen hun kleine kamer verlaten, “Elke dag is hetzelfde”, Reshmi Ognik verduidelijkte.

Taekwondoist vond het leuk om elke dag een video te maken op zijn Instagram-account en sinds zijn veertigste bekijkt hij de Olympische secties in zijn slaapkamer. Op de tweede dag pakt ze een kleine oranje plastic mantel om Nederland te markeren en verandert haar wasmand in een basketbalring. “1,5 meter inham afstand” Zijn verdeeld in verdiepingen.

READ  Nederlandse BMX-aas botst met ongelukkige Olympische official - en de ster staat nu voor een fitnessgevecht om te concurreren (video)

Dinsdag kwalificeerde de Nederlandse Olympische organisatie zich “Onaanvaardbaar” Omstandigheden die atleten isoleren. Moritz Hendrix, technisch directeur van het NOC-NSF, een coalitie van het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sportfederatie (NSF), was bijzonder verontwaardigd. “De kleinste onderdelen” Zonder ventilatie of daglicht: “Dit is niet wat je zou verwachten van een Japanse organisatie als die geïsoleerd is. Deze mensen zien hun olympische droom wegvliegen en komen dan in een slechtere positie terug.”

Sinds het begin van het spel worden atleten dagelijks getest en Als ze positief zijn, Moet in zelfisolatie of in het ziekenhuis worden opgenomen. Naar aanleiding van deze verontreinigingen heeft het Nederlandse team aanvullende sanitaire maatregelen genomen, namelijk het sluiten van de gemeenschappelijke ruimte, een systeem voor het toewijzen van trainingsruimtes.

Het roeiteam vindt een van zijn spelers in afzondering en heeft nu een eigen trainingsruimte. Daarnaast zeiden vertegenwoordigers van de delegatie die in nauw contact staan ​​met de atleten dat als de leden in afzondering leven, de Spelen kunnen worden voortgezet, aldus Peter von Hoganband, chef de mission van het Nederlands Olympisch Comité.