Hoorn Actueel

Hoorn

Het is vijf voor twaalf voor Hoorn, geld erbij of instanties sluiten

HOORN – De gemeente Hoorn heeft samen met diverse andere gemeenten in Nederland verzameld in de G40 alarm geslagen over een enorm tekort waar deze gemeenten meezitten. Het aankomende vier jaar ziet de G40 een tekort van 500 miljoen euro opdoemen

De G40 beschuldigd het rijk er van te zwemmen in het geld maar gemeenten moeten straks bibliotheken en zwembaden sluiten omdat het rijk niet met geld over de brug komt.

Paul Depla, voorzitter van de G40 en burgemeester van Breda zegt in het AD.: ,,In elk gemeentehuis wordt op dit moment nagedacht over de noodzakelijke bezuinigingen. Het gaat echt om vele miljoenen. Er wordt bijvoorbeeld nagedacht over het schrappen van muziekles, het sluiten van sportvoorzieningen, het beperken van het onderhoud van de openbare ruimte, lastenverhoging. Bezuinigen is niet meer het wegsnijden van het vet op de botten, want dat is de afgelopen jaren al gebeurd.’’

Wat het voor Hoorn gaat betekenen is nu nog onduidelijk, mogelijk gaat ook de gemeente Hoorn mocht het Rijk niet met extra geld over de brug komen bezuinigingen op bijvoorbeeld de bibliotheken en zwembaden in de gemeente Hoorn.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp