oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het verlaten van de “Kabulgate” of de Nederlandse ambassade

De ontruiming van de Nederlandse ambassade in Kabul van 14 tot 15 augustus zorgde in Nederland voor veel reacties. In Den Haag, dat geconfronteerd werd met de opmars van de Taliban, verlieten Nederlandse ambassademedewerkers hun posten zonder toestemming van de regering. Krant Telegraaf praat over een “Kabulgaat”.

“Als dieven in de nacht”, Titel Telegraaf. Volgens de krant is dit een geretourneerde afbeelding “Lek” Nederlandse medewerkers van de Nederlandse Ambassade in Afghanistan. Plaatsvervangend stafchef Kaasbroodjes met uitzicht op de voortgang van de Taliban “Heel heet” Ook hij wilde zijn post verlaten, zo schrijft de krant tegen alle instructies van de regering in Den Haag in, daarbij verwijzend naar bronnen dicht bij de zaak.

De volgende dag verliet hij met het Nederlandse ambassadepersoneel Afghanistan op een Amerikaanse vlucht Telegraaf. De vaste ambassadeur was op dat moment niet in het land. Het is gebruikelijk dat de ambassadeur afwisselend werkt voor functies met hoge veiligheidsrisico’s.”, Komt dagelijks voor de geest. In deze context werd Cheese Rolls Ambassador Cecilia Wigers vervangen. Met het oog op het aftreden van haar vice-president werd deze teruggestuurd naar Afghanistan, omringd door een nieuw team.

“Zonder groep”

[…]

Een bewijs

Opgericht in 1893 en gepubliceerd in Amsterdam, is de “Nederlandse Telegraaf” het grootste dagloon van het land, hoewel de oplage al vele jaren afneemt. Telegraaf Populair Nederlands middenstandblad, en het

[…]

Lees verder

READ  Nederlandse donatie voor het ontvangen van een generator en 100 zuurstofconcentrators