Hoorn Actueel

Voetbal

Hollandia aan kop in Hoofdklasse A

DEN HAAG/HOORN – “We hebben 2 punten verloren”, zei Nick de Wit na afloop. Zij speelden 1-1, terwijl het niet  gek was geweest als zij met 1-2 aan het langste eind hadden getrokken. Omdat Sem Biezen voor open doel miste. Hollandia was voor rust de bovenliggende partij. Met goed verzorgd voetbal.

Dit resulteerde in de 16e minuut, toen een diepte pas van Nick de Wit in bezit kwam van Mukthar Suleiman. Zijn schot ging in 2e instantie via de handen van doelverdediger   Timon Fikkert van HBS in het doel. 0-1. Na de vierde hoekschop van Hollandia, tegen HBS slechts 1, kopte Nick de Wit net over. Er waren slechts sporadische kansen voor HBS. Die wel soms erg hard ingrepen.

Scheidsrechter Krop leidde goed en trok 5  maal de gele kaart, waar 1 x rood op zijn plaats was geweest. Wat scheidsrechter Krop na afloop  moest beamen. “Een kaart was donkergeel”. Bij een vrij onschuldige overtreding van aanvoerder De Wit kreeg hij óók geel getoond. Het laatste werd door het publiek van HBS met gejuich begroet. Niet bepaald sportief te noemen.

Rust 0 – 1.

Na rust een opportunistisch HBS. Het leverde geen doelpunten op, maar wel 6 hoekschoppen. Waar iedereen zat te wachten op 1-1, kwam de bal zomaar voor de voeten van Sem Biezen. Hij had maar een hoek uit te zoeken en schoot tot ontsteltenis van een ieder, die Hollandia support, links naast het doel. Hollandia streed nog voor de begeerde 2-0, maar het lukt net niet.

Wel aan de andere kant.. daar lukte heel wel. Een van plaaggeesten van de verdediging  van Hollandia, Leroy Klootwijk, had geen pardon en schoot keihard in 80e minuut de 1-1 binnen.

De hoofden van Hollandia gingen hangen en zij namen het verlies van 2 punten. Joep Groen die, Amand Jagdewsing door trieste omstandigheden afwezig was verving, was blij met de eerste plaats in de Hoofdklasse. Hij had liever met 2 punten meer los gestaan van Jos/Waterschraafsmeer, dan de 2 punten nu in de hoofdklasse A.

Reageer op dit onderwerp