Hoorn Actueel

Foto aangeleverd

Hoorn

Hoorn komt met cijfers resultaten handhavingsacties tegen vuurwerkoverlast

HOORN – In de laatste weken van 2019 hebben de handhavers zich veel beziggehouden met de aanpak van vuurwerkoverlast. Ze gaven voorlichting op basisscholen en gingen achter overlastmeldingen van inwoners aan.

Vanaf eind november hebben de handhavers van de gemeente zich extra inzet voor de aanpak van vuurwerkoverlast. Het team heeft voorlichting gegeven op basisscholen samen met de brandweer en Facebookacties gehouden om overlast te melden. De laatste 7 werkdagen van 2019 tot en met 31 december werden alle diensten ingevuld met het oppakken van binnengekomen vuurwerkmeldingen. De sociale mediacampagne die jongeren tussen de 13 en 20 jaar wijst op de boete van maximaal 400 euro, heeft 7.000 jongeren bereikt.

3 boetes en 12 taakstraffen

Het eindresultaat is: 246 meldingen via het gemeentelijk telefoonnummer, de website en e-mail. Er zijn via de Facebookpagina zo’n 70 meldingen/overlastlocaties binnengekomen buiten kantoortijden. Ongeveer 80 procent van deze meldingen is opgepakt. Sommige meldingen konden niet (direct) worden opgepakt, omdat het buiten de diensttijd was of in verband met het afhandelen van heterdaadjes. Er zijn drie boetes uitgeschreven en er zijn 12 verwijzingen naar HALT gedaan voor een taakstraf.

Blijf het ons melden

Uiteraard stopt het werk van de handhavers niet en pakken zij ook in 2020 nieuwe meldingen op van afval tot parkeeroverlast. U kunt deze melden via de gemeentewebsite Melding openbare ruimte.

Reageer op dit onderwerp