Hoorn Actueel

Foto: René Assendelft

Politiek

Hoorn lokaal wil oplossing gemeente voor tunneltje Zwaagmergouw

ZWAAG – Kapotte verlichting, zwerfvuil, matige afvoer, graffiti-vandalen die aanstootgevende teksten en afbeeldingen maken, en onkruid. Het is een doorn in het oog van René Assendelft, raadslid voor Hoorn Lokaal.

Assendelft schrijft in een brief aan het college dat het tunneltje onder de Zwaagmergouw de laatste tijd doelwit is van vandalen die de verlichting slopen en het tunneltje en op meterkasten en elektriciteitshuisjes graffiti spuiten. René Assendelft zegt hierover: ,,Hoorn Lokaal ziet graag dat het tunneltje een uitnodigend karakter houdt zodat buurtbewoners en schoolkinderen met een goed gevoel het tunneltje kunnen gebruiken. Ook veel schoolkinderen van de nabijgelegen basisscholen maken gebruik van het tunneltje; om de school te bereiken, maar ook om naar de gymlessen in sportzaal Huesmolen te gaan.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: René Assendelft

Hoorn zonder graffiti

Afgelopen december heeft de gemeenteraad tijdens de initiatievenmarkt in De Kreek het project ‘Hoorn zonder graffiti’ gekozen als initiatief dat uitgevoerd gaat worden, René Assendelft vraagt het college om het tunneltje, de meterkasten en het elektriciteitshuisje snel graffiti-vrij te maken. ,,Een uitgesproken klus voor de initiatiefgroep,” volgens Assendelft.

Reageer op dit onderwerp