Hoorn Actueel

Foto aangeleverd

Hoorn

Hoorn opent aanvraag energiesubsidie of een duurzaamheidslening

HOORN – Als woningeigenaar kunt een energiesubsidie aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of dakisolatie. U kunt ook een duurzaamheidslening aanvragen tegen een gunstig tarief.

Gemakkelijker maken

Met de lening en de subsidie wil de gemeente het gemakkelijker maken voor inwoners om te investeren in een duurzame woning; een woning die minder energie verbruikt en comfortabeler is. In totaal is er een budget van € 500.000 beschikbaar voor de leningen. En een budget van € 100.000 voor de subsidie.

Subsidie

Als subsidie kunt u 10 procent van de gemaakte kosten krijgen. Er geldt een maximum bedrag van € 500 euro per huishouden. Voor zonnepanelen kunt u maximaal € 250 krijgen. Woningeigenaren die twee maatregelen tegelijk nemen, ontvangen 15 procent van de gemaakte kosten met een maximum van € 750.

Lening

Woningeigenaren kunnen minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen. De lening is er voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Verenigingen van Eigenaren kunnen minimaal € 10.000 en maximaal € 100.000 lenen. Hierbij geldt de voorwaarde dat meer dan 75% van de lening gebruikt wordt voor de aanschaf van zonnepanelen.

Aanvraag indienen

De subsidie en/of lening moet u aanvragen voordat het werk is uitgevoerd. Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen een aanvraag doen voor de subsidie en de lening. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor de subsidie en lening geldt: op = op.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie naar de webpagina Energiesubsidie. Meer informatie en het aanvragen van de lening vind u op de webpagina Duurzaamheidslening.

Reageer op dit onderwerp