Hoorn Actueel

De Stoomtram klaar voor vertrek (Foto: Stoomtram Hoorn-Medemblik)
De Stoomtram klaar voor vertrek (Foto: Stoomtram Hoorn-Medemblik)
Hoorn

Hoorn trekt de knip voor de Museumstoomtram

HOORN – Hoorn komt over de brug richting de Museumstoomtram en betaald alsnog 75.000 euro als bijdrage aan de duurzaamheidsinstallatie aan de Museumstoomtram.

En een bedrag van 125.000 euro voor de herbestemming en uitbreiding van het werkplaatsgebouw. De gemeenteraad besloot bij de behandeling van de kadernotitie 2019 dat ruimtevragers tijdelijk op ‘Hold’ werden gezet maar dat voor de Museumstoomtram een uitzondering werd gemaakt om zo de herbestemming van de rijtuigenloods en de bijdrage aan de duurzaamheidsinstallatie Museumstoomtram te kunnen realiseren.

Helaas bleek dit besluit ongewenst uit te pakken omdat de Museumstoomtram de financiering voor het uitbreidingsplan nog niet helemaal rond had waardoor de ruimtevrager werd opgenomen voor het jaar 2018 maar bij het verstrijken van het boekjaar 2018 is men vergeten deze over te hevelen naar 2019.

Ondertussen heeft de Museumstoomtram de financiering rond, ook dankzij inbreng van de gemeente Hoorn, en is de uitbreiding en verduurzaming van de Museumstoomtram van start gegaan.

Hoorn wil niet dat door deze vergissing er onnodige vertraging in de werkzaamheden gaan optreden en Hoorn imagoschade oploopt als gevolg van onbehoorlijk bestuur. Om dit te voorkomen heeft het college besloten om de bijdrage duurzaamheidsinstallatie en het krediet beschikbaar te stellen en de jaarlijkse structurele kapitaallasten van € 6.875,- met ingang van 2020 ten laste te brengen van de post incidenteel onvoorzien.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp