Hoorn Actueel

Hoorn

Hoorn werkt aan oplossing gebiedsontwikkeling De Huesmolen

HOORN – Het college van Hoorn is het eens met Aart Ruppert van VOCHoorn over de gebiedsontwikkeling WC De Huesmolen. Het oude postkantoor is gesloopt en de grond is sinds 2018 eigendom van Deen Vastgoed die plannen heeft om daar een nieuw winkelpand te laten bouwen.

Vanwege capaciteitsgebrek op het gemeentehuis kon dit niet eerder worden opgepakt, de gemeente Hoorn heeft daarom extra ambtelijk capaciteit ingehuurd om de beoogde ontwikkeling van Deen Vastgoed te faciliteren.

Aangezien er sprake is van een nieuwe stedenbouwkundige invulling van de locatie is een wijzing van het bestemmingsplan nodig. De gemeente Hoorn is nu samen met Deen Vastgoed in overleg om overeenstemming te bereiken over de definitieve invulling van het bestemmingsplan waarna er een ruimtelijke procedure moet worden gevoerd. Zodra de wijzigingen in het bestemmingsplan zij doorgevoerd kunnen de bouwactiviteiten starten.

Op de plek van het voormalige postkantoor zijn plannen gemaakt voor de bouw van winkels met daarboven appartementen en woningen. Groot was dan ook de verbazing van VOCHoorn toen zij te horen kregen dat deze plannen voorlopig de ijskast in zouden verdwijnen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageer op dit onderwerp