Hoorn Actueel

Politiek

HOP Hoorn: ‘Laat Amsterdam de problemen bij AEB bij HVC op het bordje leggen’

HOORN – De problemen bij de huisvuilcentrale van Amsterdam (AEB) is iedereen wel bekend, nu werd woensdag ineens bekend dat het college van Amsterdam AEB het liefst bij HVC wil gaan onderbrengen om zo van alle ellende af te zijn. Uit onvrede over deze beslissing van het Amsterdamse college stapte toen direct de verantwoordelijke D66-wethouder op, deze wilde namelijk AEB verkopen aan private ondernemingen.

Guido Breuker van de Hoornse Onafhankelijke Partij ziet donkere wolken boven Hoorn verschijnen mocht AEB bij HVC worden ondergebracht. Via de gemeenschappelijke regeling CAW is hoorn mede-aandeelhouder van HVC en bij een overname of samengaan van AEB en HVC zijn er serieuze financiële risico’s voor HVC en dus indirect de aandeelhouders.

Breuker wil nu van het college weten of zij ook vinden dat een eventuele overname/samengaan van AEB en HVC niet kan plaatsvinden zonder toestemming van de aandeelhouders van HVC. Maar ook of het college het eens is met hem dat dit eerst moet worden voorgelegd aan de gemeenteraden van de aandeelhouders.

Breuker wil dat Hoorn op voorhand de procedure over het stemgedrag in de aandeelhoudersvergadering van HVC wordt vastgelegd. Zeker nu een eventuele voortbestaan van de Gemeenschappelijke Regeling met HVC wordt onderzocht.

Volgens Guido Breukers kan het niet zo zijn dat de inwoners van Hoorn straks gaan opdraaien voor de verliezen en tekorten bij AEB. Breukers wil daarom ook dat Hoorn de financiële belangen van de inwoners van Hoorn voor de belangen van AEB moet zetten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp