oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

IJsberen, anticipatie, frisse lucht… 10 Mots Nerlandoys Introducibles

Verandering van het landschap, glamour, hereniging, agrifin, probleem, onafscheidelijk, moord-liefde… Deze woorden zijn gemeenschappelijk voor elke Franstalige. Maar buitenlanders zijn slecht omdat ze geen gelijke hebben met anderen. Talen van de planeet. Maar het omgekeerde is ook waar: elke taal heeft zijn eigen vocabulaire dat de manier waarop we naar de wereld, geografie of cultuur kijken vertaalt, en het ontbreekt aan een directe of nauwkeurige vertaling. Deze exotische woorden, uitgedrukt in enkele letters die alleen Frans in één of meerdere zinnen kan verwerken, zijn puzzels voor onze vertalers, maar schatten voor reisliefhebbers.

Nederlands is een Duitse taal die wereldwijd door ongeveer dertig miljoen mensen wordt gesproken. Niet alleen op NederlandMaar niet in de voormalige koloniën zoals Suriname of op de afgelegen eilanden die bij het koninkrijk zijn aangesloten zoals Aruba of Curaக்கோao natuurlijk Vlaanderen. De Nederlandse Taalunie, opgericht in 1980, publiceert regelmatig een lijst met officiële Nederlandse woorden Het groene boek, “Klein groen boekje”, vanwege de kleur van de omslag. Dit boek staat vol met kleurrijke nagels. Kleine selectie.

Regen

In Nederland is het maar de vraag of een regen zijn wet dicteert! We verlaten graag onze huizen, zelfs als het regent – en veel erger in geval van gevaar Buiten de douche, Om jezelf van top tot teen doorweekt te vinden.

anticipatie

Geeft een soort smakelijke verwachting aan. De anticipatie, Deze gemengde opwinding en vreugde is wat we van tevoren ervaren als we weten dat er een gelukkige gebeurtenis gaat gebeuren: Vakantie, Een feestje, een goede nacht…

Even een frisse neus halen

Ga naar buiten om je hoofd leeg te maken, je ideeën op te frissen en een wandeling te maken, bijvoorbeeld op het strand, in de hoop dat de lucht je zorgen wegneemt.

READ  Wielersport. Ronde des Vallées: Hollandse kracht, Roland-etappe - wielrennen

Handig

Het is een van de moeilijkste Nederlandse woorden om te vertalen, maar makkelijk te gebruiken! Bovendien gebruiken de bedoeïenen het altijd om over een plaats, een persoon of een gedeeld moment te praten, het belangrijkste is het gevoel van welzijn en de talrijke natuur die daaruit voortvloeit. Het belangrijkste begrip in de Nederlandse cultuur, Handig Tegelijkertijd comfortabel, warm, harmonieus, aangenaam …

Loop eerst zijn gang

Dit is een woord dat hypochondrie niet zou moeten aanspreken! Loop eerst zijn gang Wanneer de ziekte komt, betekent dit wachten tot het automatisch verdwijnt. Rust natuurlijk, maar zonder de hulp van medicijnen.

Ijsberen

Geïnspireerd door het gedrag van beren in gevangenschap (Ijsbeer (Betekent “ijsbeer”), dit werkwoord kenmerkt het feit van te hard rijden omdat je nerveus bent of je verveelt. Kortom, het is een verre verwant van onze uitdrukking van “in cirkels cirkelen als een dier in een kooi”.

Sneeuw trappen

Sta ‘s morgens vroeg op om op blote voeten te lopen op gras dat nog nat is van de sneeuw.

Pretoogjes

In feite, “grappige ogen”. De term verwijst naar het ondeugende lichtje dat de visie verlevendigt van een persoon die lacht, grappen maakt of kleine wandaden begaat.

Na het eten

Een ander woord dat onlosmakelijk verbonden is met het leven van de Bataafse kunst. Nadafalen, Het rust op tafel om te kletsen en te genieten van het gezelschap, lang nadat de maaltijd voorbij is.

Zwelling

In feite is het “je maag uitzetten”; Figuurlijk gezien is het ontspanning om goed te verteren na een stevig feestmaal (zonder je broek los te knopen!)

READ  Nederlandse donatie voor het ontvangen van een generator en 100 zuurstofconcentrators

Lees ook:

Ontbijt vers, biervrees, comfortabel … 8 Mots Danois Introducibles
Odnoliub, skrip, zapoï … 10 Russische woorden die niet vertaald kunnen worden
Katara, Insult, Slampado… 12 Mots Italianen Introducibles
Mankata, Lacom, Kokota… 12 onvertaalde Zweedse woorden
Sundoku, Comorobi, Kwakari… 15 Mots Japonoys Introducibles
Mentale cinema, thuis, eenzaamheid in de jungle … 20 motto’s vertegenwoordigen opdringerigheid