december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In League 1 zijn Nederlanders populair in Monaco en Nice

De kwartfinales van Euro Esports waren een droom voor de Blues, maar League 1 werd niet boos toen het zich voorbereidde om belangrijke spelers voor het toernooi te verwelkomen. De leraar van de twee doelpunten van Nederland tegen Frankrijk (2-1, 31 mei), de spits van AZ Alkmar, Miran Podu, is eigenlijk geliefd bij AS Monaco dat wil worden vervangen door Steven Jovetti.

De spits (20 jaar) trekt veel clubs aan, maar de Monaco’s kunnen hem beter betrekken en de besprekingen zijn volop aan de gang. Aangezien ze begin augustus in de derde openingsronde van de Champions League moeten spelen, willen ze snel zijn en Nederlandse bronnen garanderen dat een deal bijna rond is, zo’n M 15 miljoen.

Aan de kant van ASM is de waarschuwing echter op zijn plaats en verzekeren we u dat de zaak niet zo snel zal worden afgerond. We moeten dus nog een paar kilometer wachten en de Ninois wachten niet langer: gisteravond formaliseerden ze de komst van Calvin Stengs, die op 31 mei Frankrijk vervolgde.

Hamuma en Lemina waren het doelwit

Het racen van Alkmar Winger was zeer pijnlijk en zijn tempo is precies wat coach Christophe Caldier ertoe aanzet om met 4-4-2 te spelen. Zo heeft hij een percussie-instrument op de stoep nodig en heeft hij een speler die met sjablonen diepte kan brengen in beide vleugels. De Nederlander (22 jaar) onderging woensdag zijn medische keuring en vertrekt vandaag met zijn teamgenoten voor een stage bij Devon-Les-Paynes (Ain).

READ  Nederlandse BMX-aas botst met ongelukkige Olympische official - en de ster staat nu voor een fitnessgevecht om te concurreren (video)

Andere mensen kunnen zich bij hen aansluiten, aangezien er veel onderhandelingen tegelijkertijd gaande zijn om Caldier de profielen te geven die hij wil. Hij wil nog een vleugelspeler en Jim is geïnteresseerd in Justin Clueward (22), de derde spits die explodeert tegen de Blues. Vorig seizoen R. P. Bijgeschreven op Leipzig speelde AS Roma-vleugelspeler met Caspar Dolberg in Ajax Amsterdam (2016-2018), maar Ness keek niet alleen in de richting van Nederland.

Op zoek naar ervaring met het volgen van jongeren, valt Stalloneys middenvelder Romain Hamuma, 34, nu gratis aan op spelers die hij goed kent. Hij wordt ook gewaardeerd door de leiders van de sportschool die samen met Mario Lemina (27) het middenveld versterken. De oud-Marcellis had maar een contract voor een jaar bij Southampton, dus een goede deal is mogelijk. Na zo’n 10 miljoen euro voor Steng te hebben uitgegeven, wil Nice ze heel graag combineren.