oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Internetprovider FullSave sluit zich aan bij Nederlandse groep Eurofiber

Een jaar na het ophalen van மில்லியன் 4 miljoen van het regionale fonds Irdi Soridec Gestion, verandert de Toulouse-telecomoperator Fulcev van partner.

De Nederlandse groep verwierf het grootste deel van Eurofiber Capital, samen met Irtysh Soritech en drie van haar partnerpartners. “De overname zal de bedrijfsvoering van Fulsey niet veranderen”, zegt voorzitter Laurent Bucka. We zijn een samenwerking aangegaan met Eurofiber vanwege de wapenwedloop in de telecommunicatie. Aangezien dit een sector is die veel geld uitgeeft, waren we beperkt in onze ambities. De exploitant van Toulouse en gastheer Eurofiber profiteren van een lijn “tussen Bordeaux en Lyon, in het zuiden van Frankrijk” om zijn infrastructuur uit te breiden vanaf de kredietlijn.

FullSave beschikt over een netwerk van 600 kilometer glasvezel in Dolce, Montaban (Dorn-et-Coron), Saint-Gowdons (hot-coron) en Portiax voor een jaar. Het stopt nu in de middelgrote steden Occitaans en Aquitanië. Hij heeft sinds 2012 een datafarm in Toulouse en zal er nog veel meer bouwen. “We moeten lokale datacenters openen in middelgrote steden omdat 5G dergelijke gegevens zal genereren en het ter plaatse zal moeten worden geïmplementeerd in plaats van gecentraliseerde verwerking”, legt Laurent Paca uit. Om in het Zuiden uit te breiden, zal het full-save-bedrijven overnemen en partnerschappen aangaan met lokale spelers zoals Bordeaux, wiens netwerk door lokale operatoren op de markt wordt gebracht. Het zal zijn personeelsbestand (60 medewerkers) versterken door 20 mensen per jaar aan te nemen.

650 klanten

In anderhalf jaar tijd is FullSave gegroeid van 500 naar 650 klanten, voornamelijk bedrijven en enkele communities. “Kleine telecomoperators leveren meer diensten aan bedrijven en geven ze keuzevrijheid”, zegt Laurent Bucka. Zijn activiteit bleef groeien tijdens de gezondheidscrisis met de digitalisering van bedrijven. De omzet zal naar verwachting met 15% stijgen in juni 2020 tot 8,5 miljoen euro en 9,5 miljoen in juni 2021. De helft komt van telecommunicatie en de andere helft van cloud- en hostingdiensten.

READ  Tokio: Nederlanders isoleren 'Olympische gevangenis'

De Nederlandse groep wil van haar kant gebruik maken van Eurofiber in Frankrijk, waar het eind 2019 al operators Eurafibre, ATE en Eura DC heeft overgenomen en Lumos in Nantes in november 2020. Het wil zich tegen 2025 in 25 steden vestigen en beschikt over aanzienlijke middelen. Het Nederlandse pensioenfonds, dat voornamelijk in handen is van het Franse fonds Antin Infrastructure Partners, bracht PGGM in september 2020 naar zijn kapitaal en heeft een 38.000 km glasvezelnetwerk in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.