Hoorn Actueel

Algemeen

Is deze woning in Zwaag de mooiste van Westfriesland ?

ZWAAG – Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen met deze verkiezing. De jury, bestaande uit de architecten Rens Bakker en Ben Looye, heeft uit een divers aanbod een eerste selectie kunnen maken.

Voor de categorie nieuwbouw kwamen de meeste inzendingen binnen. Hiervan zijn vier woningen genomineerd voor de prijs ‘Mooiste woning van Westfriesland’ waaronder de woning aan de Dorpstraat in Zwaag.

De jury schrijft over deze woning: ,,Een huis opgebouwd met verschoven, gestapelde rechthoekige kubussen. Deze kubussen worden geaccentueerd door verschillende materialen en kleuren. Het overhoekse raam maakt van de voorgevel een spannende compositie. Dit raam vormt tevens de begeleiding naar de voordeur.

Wilt u ook dat de woning in Zwaag de mooiste van Westfriesland wordt breng dan hier uw stem uit. U kunt stemmen tot 1 oktober van dit jaar.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp