Hoorn Actueel

Janine Slijkhuis is de nieuwe directeur van Theater het Pakhuis (Foto aangeleverd)

Bedrijven

Janine Slijkhuis nieuwe directeur Theater het Pakhuis: “Een droom die uitkomt”

HOORN – Per 1 februari a.s. krijgt Theater Het Pakhuis een nieuwe directeur/programmeur. Janine Slijkhuis neemt op die datum officieel het stokje over van Irma Sijs. Met haar voorliefde voor de amateurkunst is deze baan voor Janine een ‘droom die uitkomt’. “Het is geweldig om me te kunnen inzetten voor een plek waar talent zich kan ontwikkelen.” 

Scheidend directeur Irma Sijs combineerde 10 jaar lang Theater Het Pakhuis met haar docentschap en regisseurswerk in binnen- en buitenland. “Ik werd steeds vaker gevraagd voor opdrachten en moest dus steeds vaker nee zeggen”, vertelt ze. “Nu kwam er een aantal unieke projecten voorbij, plus de mogelijkheid om mijn docentschap uit te breiden. Ik moest een keuze maken en heb ja gezegd tegen de nieuwe kansen.” 

Paplepel

In Janine Slijkhuis heeft Theater Het Pakhuis een enthousiaste en bekwame opvolger gevonden. De liefde voor de amateurkunst en het verenigingsleven is haar met de paplepel ingegoten. Mede daardoor ging ze Theaterwetenschappen studeren aan de UvA. Daarnaast werkte ze als productieleider voor het Muziektheater Collectief. Vervolgens werd Janine consulent amateurkunst bij stichting De Kunst, waar ze inhoudelijk en organisatorisch advies gaf. Toen De Kunst in 2011 werd opgeheven, ging ze verder als freelance adviseur Podiumkunsten en dramaturg. Dit werk gaat zij nu combineren met haar baan bij Theater Het Pakhuis.

Thuiskomen

De laatste jaren werkte Janine vooral buiten de Westfriese regio. “De terugkeer naar Hoorn én naar het theater voelt echt als thuiskomen”, ervaart ze. “Het lijkt me geweldig om alle kennis en ervaring die ik in mijn leven heb opgedaan in te zetten voor deze mooie plek. Ik wil graag dat Het Pakhuis hét theater wordt voor Westfries talent dat aan het begin van een carrière staat. Wat dat betreft sluit de missie van Het Pakhuis perfect aan op mijn eigen visie. Deze maand draagt Irma Sijs alles aan me over, maak ik kennis met alle medewerkers en vrijwilligers en probeer ik zoveel mogelijk voorstellingen te zien. Zoals de succesvolle eerste aflevering van Hoornse Gasten op 11 januari: dat was een prachtig begin. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Reageer op dit onderwerp