Hoorn Actueel

Julian Wijnstein (Foto aangeleverd)
Theater

Julian Wijnstein vertelt in theater Het Pakhuis

HOORN – In zijn vertelvoorstelling ‘Verrekening van de liefde’ brengt verteller Julian Wijnstein op zondag 22 september slaaf Tabo tot leven die staat afgebeeld op een bekend schilderij uit 1727 dat in het Westfries Museum hangt. Aanvang 15.00 uur, entree 7,50 euro. 

De zwarte bediende Tabo Jansz migreerde als kind vanuit West-Indië naar West-Friesland. Hij diende hier Adriaan van Bredehoff, de Hoornse bewindhebber van de West-Indische Compagnie, en verkeerde hierdoor als enige zwarte jongen in de hoogste kringen van de samenleving. Toen Bredehoff in 1733 overleed, kreeg Tabo zijn vrijheid terug, maar ook een aanzienlijk geldbedrag. Was deze erfenis een daad van vroomheid of was het de uitkomst van een ontluikende liefde? Samen met zijn publiek gaat Wijnstein op zoek naar de betekenis van een erfdeel uit de Hoornse Gouden Eeuw.

Een podiumervaring rijker

Of je nu komt kijken of een volgende keer zelf de vloer op gaat, Theater Het Pakhuis maakt je graag een podiumervaring rijker! Voor meer info, kijk op www.pakhuishoorn.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp