Hoorn Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Chocoladezondag in het Bakkerijmuseum

22 september- 10:00 - 17:00

MEDEMBLIK – De geschiedenis van chocolade gaat lang terug en was tot een kleine 200 jaar geleden altijd een drankje. Bij de oorsprong in Zuid-Amerika werd het als Godendrank beschouwd en het museum is er trots op uit die traditie een heel bijzonder object te hebben verworven.

Het is een chocoladekom uit de Maya-cultuur van meer dan 1100 jaar oud die werd gebruikt voor rituele consumptie van xocolatl, de oorspronkelijke voorloper van de chocoladedrank.  En het museum presenteert nog veel meer unieke objecten; in het naastgelegen pand is de pop-up expo over het beroemde Alkmaarse chocolademerk Ringers.

Er is het Amerikaans octrooi van Droste, een bijna impressionistisch olieverfschilderij van de iconische Droste verpleegster, een glazen bokaal door Elias Smalhout ter ere van het vooroorlogse jubileum van de ‘Algemene Nederlandse Bond van Arbeiders in het Bakkers-Chocolade- en Suikerverwerkingsbedrijf’ Kortom het museum maakt zijn naam als schatkamer van de bakkerij meer dan waard.

Maar er gebeurt natuurlijk ook weer heel veel in het Lekkerste museum van Nederland! Inmiddels traditioneel zijn de demonstraties van de misschien wel grootste chocoladekunstenaar van het land, Peter Wolfsen.

Jacco maakt een chocoladeschilderij op dragant, Joke is aan het garneren en uiteraard worden er ook bonbons gemaakt.  Nieuw is dat alle bezoekers, dus niet alleen de kinderen zelf ook iets mogen doen.  Eigen cornetje vouwen, waarmee met chocolade gegarneerd kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen chocoladeletter maken. Of iets anders creatiefs…

Kortom er zijn heel veel redenen om de chocoladezondag te bezoeken. Graag tot ziens op 22 september.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Bakkerijmuseum Medemblik
Telefoon:
0227 545 014
E-mail:
info@deoudebakkerij.nl
Website:
http://deoudebakkerij.nl/

Locatie

Bakkerijmuseum
Nieuwstraat 8
Medemblik, 1671 BD
+ Google Maps
Telefoon:
0227 545 014
Website:
http://deoudebakkerij.nl/