Hoorn Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Foreestenhuis: Senang

21 februari- 20:00 - 22:30

Kosten: €10,

HOORN – Dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn speelt met zijn roots. Met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders die met zo’n tweehonderdduizend andere vluchtelingen in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland. Die 12.000 km verderop ‘thuis’ mochten komen in een moederland dat zij alleen kenden uit de boekjes. Een groep niet allochtoon en niet autochtoon, met een flink vermogen om stilzwijgend op te gaan in de Nederlandse samenleving.

Nynke en Klemens zijn op het toneel alles behalve geruisloos. Met rake klappen op de Kendangdrums en zoete pianoklanken troeft het duo elkaar af. Ze geven adem aan een verzwegen schreeuw. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en om grip te krijgen op hun gemixte roots. Ze plaatsen elkaar, gewenst of niet, terug in de straten van Bandung. Ze duelleren met het beste en het slechtste van twee culturen die zij in zich dragen. Met stille kracht maken ze korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Het verhaal van familiegeschiedenissen van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog.

Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, poert en confronteert. Senang is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, bekend voor iedereen die opgroeit in twee culturen. Hoe bepalend is je afkomst voor wie je bent of wie je wordt? Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

Gegevens

Datum:
21 februari
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
Kosten: €10,
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://projectgeestdrift.nl/voorstelling/senang-2/

Organisator

Foreestenhuis
Telefoon:
063 755 0031
E-mail:
info@foreestenhuis.nl
Website:
https://www.foreestenhuis.nl/

Locatie

Foreestenhuis
Grote Oost 43
Hoorn, 1621 BR
+ Google Maps
Telefoon:
06-23400843
Website:
http://www.orgelconcerten-hoorn.nl/index.html