Hoorn Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het Pakhuis: Nadia Filtzer en band

14 september 2019- 20:30 - 23:00

€14,

HOORN – In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden. Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden.

Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.

Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma’s en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.

  • Nadja Filtzer: Zang en Spel, Tekst en Composities.(publieksprijs 2009 Concours de la Chanson)
  • Leo Bouwmeester: Piano en Composities
  • Gert Wantenaar: Accordeon
  • Mirella Pirskanen: Viool en Zang
  • Rob van de Meeberg: Regie
  • Truusje Graste: Bewegingsadvies

De pers over Mijn Zwervend Hart : “Prachtig begeleid op piano zingt de actrice de geschiedenis van haar familie. Filtzer zet op indrukwekkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer. Je voelt het verdriet dat de beide zussen hebben en je waant je terug in de tijd.  Ze verandert van het Vrijheidsbeeld – dat in een jazzy nummer een echte Amerikaanse bitch is, net zo gemakkelijk in een vurige Latina.”  Curt Simons – Het Parool

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
14 september 2019
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€14,
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Het Pakhuis
Telefoon:
0229 - 24 72 02
E-mail:
info@pakhuishoorn.nl
Website:
https://www.pakhuishoorn.nl/

Locatie

Het Pakhuis
Onder de Boompjes 21
Hoorn, 1621 GG
+ Google Maps
Telefoon:
0229 - 24 72 02
Website:
https://www.pakhuishoorn.nl/