Hoorn Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het Poëtisch Liedgenootschap in Het Pakhuis

14 februari- 20:30 - 22:30

Kosten: €12,50

HOORN – Het Poëtisch Liedgenootschap, bestaande uit muzikaal bloemlezer en bandonionspeler Anton en zijn zoon, muzikant en tekstschrijver Luciën Greefkes, heeft speciaal voor Valentijnsdag een muzikale theatervoorstelling samengesteld. Tijdens de voorstelling op vrijdag 14 februari in Theater Het Pakhuis in Hoorn wil dit Liedgenootschap de poëzie bevrijden uit het Candlelightkorset en tegelijkertijd het papieren woord laten weerklinken in de muziek. Het duo bespeelt gedurende de avond op piano, harp, bandonion en percussie nieuwe arrangementen van de nummers waarmee troubadour Anton Greefkes al jaren de straten en podia mee onveilig maakt.

In de muzikale luister-, lees- en meezingvoorstelling voert het Poëtisch Liedgenootschap het publiek mee door de wonderlijke poëtische werelden van dichters als Hendrik Marsman, Willem van Iependaal, Mies Bouhuys, Leo Vroman en Martinus Nijhoff. Een muzikale kennismaking met de gedichten en levens van enkele van de grootste dichters die de Lage Landen hebben gekend. Speciaal voor de voorstelling hebben Luciën en Anton samen gewerkt aan nieuwe, theatrale arrangementen van Antons composities.

Anton Greefkes heeft al jaren een passie voor taal en poëzie in het bijzonder. Een gedicht lezen is voor hem ‘een gedicht luisteren’: de melodie stijgt als het ware op van het papier. Geïnspireerd door de muziek van Schubert en de volkswijsjes die altijd al in het ouderlijk huis weerklonken gaat hij in de jaren ’90 aan het schrijven. Inmiddels zijn er zo’n 275 composities van zijn hand verschenen, die ook door andere muziekgroepen en koren zijn ontdekt. In dat oeuvre ook een aantal gedichten van eigen hand. Een aantal van deze composities zijn nu opnieuw gearrangeerd en gezet in samenwerking met zijn zoon Luciën.

Luciën Greefkes is muzikant en theatermaker. Ook hij is verzot op schrijven en muziek. In zijn dagelijks leven maakt hij vooral theater op basis van improvisatie. Als muzikant begeleidt en traint hij talloze Nederlandse theatergroepen in het theater en daarbuiten. Als muzikant, zanger en acteur schreef en speelde hij enkele kleinkunstvoorstellingen, waaronder recentelijk ‘De Guerrillatroubadour duikt weer op!’

Aanvang 20.30 uur, Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. Kaarten via www.pakhuishoorn.nl.

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Kosten: €12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Website:
https://www.pakhuishoorn.nl/product/poetisch-liedgenootschap-poezie-ontketend/

Organisator

Het Pakhuis
Telefoon:
0229 - 24 72 02
E-mail:
info@pakhuishoorn.nl
Website:
https://www.pakhuishoorn.nl/

Locatie

Het Pakhuis
Onder de Boompjes 21
Hoorn, 1621 GG
+ Google Maps
Telefoon:
0229 - 24 72 02
Website:
https://www.pakhuishoorn.nl/