Hoorn Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Je eigen Gouden-Eeuwselfie met Dirk & Dirkje

27 juli 2019- 11:00 - 31 december 2019- 17:00

HOORN – Bij het Westfries Museum staan sinds 11 juli twee unieke Gouden-Eeuwkostuums waarmee bezoekers hun eigen Gouden Eeuw-selfie kunnen maken. De kostuums voor Dirk & Dirkje zijn gemaakt door kunstenares Ella Siekman naar een idee van Sigrid van der Meulen. De Hoornse wethouder Samir Bashara van cultuur en programmacurator Yvonne Molenaar van Rijksmuseum  Muiderslot maakten als eersten een selfie. 

Het initiatief voor Dirk & Dirkje komt van Sigrid van der Meulen. Deze Hoornse is copywriter van beroep en kwam door Hoorn Stad van de Gouden Eeuw op het idee voor Dirk & Dirkje. ‘Hoe leuk zou het zijn als je een stap terug in die tijd kunt zetten? Met Dirk & Dirkje, in bijzondere Gouden Eeuw-kostuums, kan dat heel makkelijk. Zonder omkleden. Je gaat gewoon achter Dirk (het herenkostuum) of Dirkje (het dameskostuum) staan. Zo lijkt het of je het kostuum aan hebt. Dan zet je jezelf of een ander op de foto. Zo simpel is het! Met de hashtag #dirkdirkjehoorn gaan de foto’s via de sociale media zo de hele wereld rond. Dat is toch een prachtig idee.’

Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia. Kijk voor meer informatie op wfm.nl.

Het museum is op weekdagen open van 11-17 uur. In de weekends van 13-17 uur.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Begin:
27 juli 2019- 11:00
Einde:
31 december 2019- 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Westfries Museum
Telefoon:
0229 280022
E-mail:
info@wfm.nl
Website:
http://www.wfm.nl/

Locatie

Westfries Museum
Roode Steen 1
Hoorn, 1621 CV
+ Google Maps
Telefoon:
0229 280022
Website:
http://www.wfm.nl/