Hoorn Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Theater het Pakhuis: muzikale lezing door Carel Brouwers

17 november- 15:00 - 17:00

Gratis

HOORN – Vorig seizoen debuteerde muzikant en muziekliefhebber Carel Brouwers met zijn reeks muzikale lezingen in Theater Het Pakhuis. Vanwege de enthousiaste ontvangst is de reeks terug! Vanmiddag staan de grote romantici in de schijnwerper.

Was Liszt een rokkenjager? En Chopin juist een verlegen en chagrijnige eenling? Kon Grieg zelf eigenlijk wel piano spelen? En heeft Tjajkovski zelfmoord gepleegd vanwege zijn homoseksualiteit? Heeft Modest Mussorgsky zich letterlijk dood gedronken? Dergelijke vragen komen aan bod tijdens de lezing, welke muzikaal ondersteund worden door Brouwers zelf op de piano.

Bij hem werd de klassieke muziek al op jonge leeftijd door zijn ouders met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Niet alleen ging zijn aandacht uit naar de muziek van de helden uit het verleden, ook de personen zelf wekten al vroeg zijn interesse en hij verslond dan ook vele biografieën over de grootste componisten uit de geschiedenis. Carel geeft op geheel eigen wijze een inkijkje in het leven van de componisten die hem vooral hebben geïnspireerd bij het ontwikkelen van een eigen stijl.

  • 17 november
  • aanvang 15.00 uur.
  • Koffie en thee is gratis.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
17 november
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Het Pakhuis
Telefoon:
0229 - 24 72 02
E-mail:
info@pakhuishoorn.nl
Website:
https://www.pakhuishoorn.nl/

Locatie

Het Pakhuis
Onder de Boompjes 21
Hoorn, 1621 GG
+ Google Maps
Telefoon:
0229 - 24 72 02
Website:
https://www.pakhuishoorn.nl/