Hoorn Actueel

Foto: Barend Hoekstra
Sport

Koninklijke Erepenning en Eenhoornzegel voor HBV

HOORN – Burgemeester Jan Nieuwenburg overhandigde de Hoornse Badminton Vereniging (HBV) afgelopen zaterdag de Koninklijke Erepenning. De burgemeester deed dat namens Zijne Majesteit de Koning. De vereniging ontving de erepenning vanwege haar 50-jarig bestaan.  

HBV is officieel opgericht op 17 april 1969. Op het moment heeft de vereniging ongeveer 180 leden en is het de enige badminton-eredivisionist boven het Noordzeekanaal. Naast deelname aan competitie biedt de vereniging al tientallen jaren veel ruimte aan recreanten en jeugd(recreanten). Dit is mogelijk door de unieke situatie dat de vereniging een groot deel van de week beschikt over een sportzaal.

Erepenning

De Koninklijke erepenning wordt – onder strenge voorwaarden – uitgereikt ter gelegenheid van de viering van een 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van een vereniging of instelling. Met de toekenning van de Koninklijke erepenning mag de vereniging de afbeelding van de penning (afbeelding van de Koning) officieel gebruiken voor onder meer briefpapier. Ook mag de vereniging de volgende tekst gebruiken: “Hoornse Badminton Vereniging, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning”.

Eenhoornzegel

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp