oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leer Nederlands met humor op Instagram Bedankt voor deze video’s van Brusselaars

Neem snel reformlessen Met dank aan Instagram Roro L Osticode En zijn video’s “Sprick Netherlands Meets Rome”. Elke video behandelt een thema dat Vlamingen helpt leven in de bodem: groeten, eerste contact, flirten … Aangezien Romain een voedseleter is, heeft hij het ook over gastronomie: uien, ijs, kaas … Eén ding is zeker: je zult deze zomer niet verhongeren op het strand.

Om wat meer te weten te komen over deze kleine gigoto die de virtuele galerij verrukt, spraken we met deze Fransman die geen humor heeft.

Hier wonen: Hallo Roro de magneet, kun je me voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je behalve grappige video’s maken op Instagram?

Romain: “Hallo Marion, ik ben Roman, jouw anagram. Hoop dat het bij jou ook wat doet? Ik ook @rorolasticot, Een Instagram-account dat in ieder geval miljoenen Belgen aan het lachen maakt! Ik spreek onder andere Nederlands… leergierig! Anders ben ik de leeftijd van Christus – toeval? Ik denk het niet…- Ik kom uit Saint-Etienne, een grote populatie-, voetbal- en kolenstad in het zuidoosten van Frankrijk.. “

Vivre IC: Wat vind je van de Nederlanders die drie jaar als Fransen in Brussel wonen? Een prachtige taal, intrigerend of raar?

Romain: “Best leuk! Hierdoor kan ik nietsvermoedende gebieden in mijn anatomie detecteren, vooral mijn slokdarm. Trouwens, ik wil de mijne graag met je delen Ochtend routine : Als je het woord “crack keton” tien keer zegt na het tandenpoetsen, hoef je geen mondwater te kopen!

Hier wonen: Hoe en wanneer kwam je op het idee om deze “Sprick Nederland met Romeins” capsules te maken?

READ  Niets doen, Dutch way of life

Romain: “Afgelopen oktober heb ik mijn vriendin leren kennen. Ze groeide op in Antwerpen en al haar vrienden spreken Nederlands. Toen ik ze voor het eerst ontmoette, vond ik het gek dat tien mensen Engels begonnen te praten, terwijl er maar één niet-Nederlandse spreker aan tafel zat. Dus besloot ik Nederlands te leren, en 3 maanden later kreeg ik de verzekering dat ik met Brecht en Bean over filosofie zou kunnen praten… Helaas ging het niet zoals gepland. Ik lachte mijn Franstalige vrienden uit die niet wisten hoe ze twee woorden moesten spellen en realiseerde me hoe moeilijk het is om deze taal te leren! Ik wilde een leuke capsule maken in mijn leerproces, denkend dat Franstaligen last zouden hebben van mijn grappen … wat is dit! Maar voor mij had ik veel feedback van Nederlandstaligen die me vertelden dat ze veel lachten toen ze de video’s bekeken. Het vervult me ​​met vreugde!

Ik maakte grapjes over mijn Franstalige vrienden die niet wisten hoe ze twee woorden moesten spellen en realiseerde me hoe moeilijk het is om deze taal te leren!

Hier wonen: Spreek je dus echt Nederlands?

Romain: “Ja absoluut. Sommigen zullen zelfs zeggen dat ik ben Drietalig Nederlands. Eigenlijk spreek ik vloeiend Vlaams en Nederlands, maar mijn voorkeur gaat uit naar het Cordridge-dialect, dat mij erg glimmend in de oren klinkt.

Vivre IC: Een Fransman die de Franse gerenommeerde Nederlandse lessen in het Engels geeft, is hij niet een beetje moedig?

Romain: “Redelijkerwijs is Marion – en ik hoop dat onze lezers het met mij eens zijn – degene die tegen zichzelf zegt: “Hé, wat als ik Nederlands leer? ? “. “

READ  ABN Amro Terug bij het Nederlandse rechtssysteem Shortcuts - Bedrijven

Live hier: kunnen je fans en volgers thema-/woordsuggesties geven voor je volgende video’s?

Romain: “Ja! Iedereen die mijn pagina op Instagram volgt is zo leuk. Daarom nodig ik iedereen uit om ideeën voor thema’s voor “Sprick Nederland” aan te dragen. Trouwens, ik maak van deze gelegenheid gebruik: mijn vrouw is zwanger, dus als je lezers ideeën hebben om namen voor mij voor mijn toekomstige baby te suggereren, kijk ik uit naar je suggesties op @rorolasticot: ik zal de naam kiezen die de meeste stemmen krijgt !

Hier wonen: Wat is je favoriete Nederlandse woord?

Romain: “Blijkbaar? “Krakketonen”. Ik denk vaak aan deze man die aanvankelijk dacht dat het combineren van deze geluiden een zinvolle eerlijke manier zou zijn.Bedankt‘Aan een derde partij. Wat een genie, nietwaar?’

Woont hier: Geen connectie met Nederlandse vakken Subvraag: Steunt u België of Frankrijk in Euro?

Romain: “Maxim Le Forrestier zong:” Je hebt je ouders niet gekozen, je hebt je familie niet gekozen, je hebt niet de trottoirs van Parijs, Manilla of Algiers gekozen, leer lopen “ Toen ik uit de baarmoeder van mijn moeder kwam, was ik verbluft, het spreekt vanzelf – ik was in Saint-Etienne, Frankrijk, de voetbalstad – een spel dat ik speelde en me fascineerde. Ook zal Zidane Zidane, die in de jaren ’90 en ’00 in Frankrijk groeit, gazons over de hele wereld netjes besproeien. Kortom, ik heb geen andere keuze dan Frankrijk te steunen. Maar mijn favoriete speler is KDP en ik vind het erg leuk dat de Duivels in België wonen en ik hoop dat dat team een ​​goede euro gaat verdienen. En als ik een coach was, zou ik aan het einde van het toernooi meer token ontwikkelen dan Eden. “

READ  Overwinning voor Franse NAVO, titel voor Nederlanders van Berlijn naar Formule E

Vivre IC: Bedankt voor het interview Romain! Het was een gelukkige ervaring.

MJ