december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leer Nederlands met humor op Instagram

Als je van plan bent om je vakantie op het Belgische strand door te brengen en je hebt de taal van Vondal nog niet helemaal onder de knie, dan is het noodzakelijk om te leren flirten of tellen in het Nederlands.

Neem snel reformlessen Met dank aan Instagram Roro L Osticode En zijn video’s “Sprick Netherlands Meets Rome”. Elke video behandelt een thema dat Vlamingen helpt leven in de bodem: groeten, eerste contact, flirten … Aangezien Romain een voedseleter is, heeft hij het ook over gastronomie: uien, ijs, kaas … Eén ding is zeker: je zult deze zomer niet verhongeren op het strand.

Om wat meer te weten te komen over deze kleine gigoto die de virtuele galerij verrukt, spraken we met deze Fransman die geen honger heeft naar humor.

RTPF Culture: Hallo Roro The Magnet, kun je me voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je behalve grappige video’s maken op Instagram?

Romain: “Hallo Marion, ik ben Roman, jouw anagram. Hoop dat het bij jou ook wat doet? Ik ook @rorolasticot, Een Instagram-account dat in ieder geval miljoenen Belgen aan het lachen maakt! Ik spreek onder andere Nederlands… leergierig! Anders ben ik de leeftijd van Christus – toeval? Ik denk het niet…- Ik kom uit Saint-Etienne met een grote bevolking, voetbal en kolen in het zuidoosten van Frankrijk.. “

RTPF Cultuur: Wat vind je van een Nederlander die drie jaar in Brussel woont? Een prachtige taal, intrigerend of raar?

Romain: “Best leuk! Hierdoor kan ik nietsvermoedende gebieden in mijn anatomie detecteren, vooral mijn slokdarm. Trouwens, ik wil de mijne graag met je delen Ochtend routine : Zeg het woord “crack keton” tien keer na het tandenpoetsen, het is niet nodig om mondwater te kopen!

RTPF Cultuur: Hoe en wanneer kwam je op het idee voor deze capsules “Sprick Nederland met Rome”?

READ  Nederlanders raken hun vliegtuig kwijt door Amerikaanse militairen

Romain: “Afgelopen oktober heb ik mijn vriendin leren kennen. Ze groeide op in Antwerpen en al haar vrienden spreken Nederlands. Toen ik ze voor het eerst ontmoette, vond ik het gek dat tien mensen Engels begonnen te praten terwijl er maar één niet-Nederlandse spreker aan tafel zat. Dus besloot ik Nederlands te leren, en 3 maanden later kreeg ik de verzekering dat ik met Brecht en Beyonc over filosofie zou kunnen praten … … Helaas ging het niet zoals gepland. Ik maakte grapjes over mijn Franstalige vrienden die niet wisten hoe ze twee woorden moesten spellen en realiseerde me hoe moeilijk het is om deze taal te leren! Ik wilde een leuke capsule maken tijdens mijn leerproces, denkend dat Franstaligen last zouden hebben van mijn grappen … wat is dit! Maar voor mij had ik veel feedback van Nederlandstaligen die me vertelden dat ze veel lachten toen ze de video’s bekeken. Het vervult me ​​met vreugde!

Ik maakte grapjes over mijn Franstalige vrienden die niet wisten hoe ze twee woorden moesten spellen en realiseerde me hoe moeilijk het is om deze taal te leren!

RTPF Cultuur: Dus, spreek je echt Nederlands?

Romain: “Ja absoluut. Sommigen zullen zelfs zeggen dat ik ben Drietalig Nederlands. Eigenlijk spreek ik vloeiend Vlaams en Nederlands, maar mijn voorkeur gaat uit naar het Cordridge-dialect, dat mij erg glimmend in de oren klinkt.

RTPF Cultuur: Een Fransman die Nederlandse les geeft en de reputatie geeft die de Fransen in het Engels hebben, is niet een beetje moedig?

Romain: “Redelijkerwijs is Marion – en ik hoop dat onze lezers het met mij eens zijn – iemand die dat zegtDit gebeurt er als ik Nederlands leer ? “. “

RTPF-cultuur: kunnen je fans en volgers suggesties geven over thema’s / woorden voor je volgende video’s?

Romain: “Ja! Iedereen die mijn pagina op Instagram volgt is zo leuk. Daarom nodig ik iedereen uit om ideeën voor thema’s voor “Sprick Nederland” aan te dragen. Trouwens, ik grijp deze kans: mijn vrouw is zwanger, dus als je lezers ideeën hebben over namen voor mijn toekomstige baby, kijk ik uit naar je suggesties op @rorolasticot: ik zal de naam kiezen die de meeste stemmen krijgt!

RTPF Cultuur: Wat is je favoriete woord in het Nederlands?

Romain: “Blijkbaar? “Krakketonen”. Ik denk vaak aan deze man die aanvankelijk dacht dat het combineren van deze geluiden een zinvolle eerlijke manier zou zijn.Bedankt‘Aan een derde partij. Wat een genie, nietwaar?’

RTPF Cultuur: Een deelvraag die niets met Nederlandse onderwerpen te maken heeft: dSteunt u België of Frankrijk in de euro?

Romain: “Maxim Le Forrestier zong: “We hebben onze ouders niet gekozen, we hebben onze familie niet gekozen, we hebben niet de trottoirs van Parijs, Manilla of Algiers gekozen om te leren lopen. Toen ik uit de baarmoeder van mijn moeder kwam, was ik verbluft, het spreekt vanzelf – ik was in Saint-Etienne, Frankrijk, de voetbalstad – een spel dat ik speelde en me fascineerde. Ook, groeiend in Frankrijk in de jaren ’90 en ’00, sproeit Zidane Zidane grassen over de hele wereld. Kortom, ik heb geen andere keuze dan Frankrijk te steunen. Maar mijn favoriete speler is KDP en ik vind de Duivels die in België wonen erg leuk en ik hoop dat dat team een ​​goede euro gaat verdienen. En als ik een coach was, zou ik aan het einde van het toernooi meer token ontwikkelen dan Eden. “

RTBF Cultuur: Bedankt voor het interview Romain! Het was een gelukkige ervaring.

READ  De aan de Franse grens gearresteerde Nederlanders zijn bij afwezigheid van een tolk vrijgelaten met 14 kg cannabis