december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Macron en Root versterken Frans-Nederlandse samenwerking

President Emmanuel Macron en de Nederlandse premier Mark Rutte hebben dinsdag een verklaring ondertekend “Verdiepen” Samen de betrekkingen tussen Frankrijk en Nederland beschermen “Sterk Europa”.

Tijdens een avondinterview in het Elyseepaleis benadrukten de leiders van de twee stichtende landen van de Europese Unie: “Perfecte persoonlijke relatie” Ze zijn voor vier jaar opgericht en hebben hun algemene visie op de toekomst van de EU. In deze context, “Frankrijk en Nederland willen hun bilaterale relatie verdiepen en versterken in dienst van de bescherming van hun gemeenschappelijke Europese waarden.”, Verwijst naar de verklaring “De uitdaging is om een ​​gemeenschappelijke aanpak te promoten die effectief inspeelt op mondiale uitdagingen.”.

Wordt via deze link geïnstalleerd“Een mechanisme voor regelmatig overleg tussen regeringen om belangrijke kwesties van bilaterale betrekkingen aan te pakken”Met “Regelmatige ontmoetingen tussen de president van Frankrijk en de premier van Nederland” Met een deel van hun regering.

Oppositie in Europese kwesties

Hoewel hun partijen lid zijn van dezelfde fractie in het Europees Parlement, hebben ze zich verzet tegen de vernieuwing van Europa, en Emmanuel Macron en Mark Rutte, die respectievelijk sinds 2017 en 2010 aan de macht zijn, en soms over Europese kwesties. De Nederlanders verwierpen plannen voor verdere eenwording tussen de 27 en de leiders van Nederland “Met mate besteden” Vanwege de brede oppositie Europees herstelprogramma 750 miljard euro voordat het in juli 2020 definitief wordt aangenomen.

READ  Sifan Hassan, deze Nederlandse sprinter, moet zijn inspanningen verdubbelen om zijn historische reis te bereiken