Hoorn Actueel

Rechtbank

Man speelt voor eigen rechter, ‘voor mijn dochter doe ik alles’

HOORN – De 49-jarige Gerrit van O. uit Hoorn moest zich donderdagochtend verantwoorden voor 2 feiten. het kapot slaan van een autoraam en het doorknippen van remleidingen van een auto. Voor het laatste feit werd de beschuldiging poging doodslag van O. ten laste gelegd.

Voor de rechter liet de man al merken met een behoorlijk temperament behept te zijn maar ook dat hij als het moet voor zijn dochter door ramen en deuren gaat.

Alles draait om geld en in de ogen van de man een fout en veel ouder vriendje. Van O. die zelf in onder bewind staat heeft ruim 21.000 euro betaald om schulden van zijn dochter en haar vriend weg te werken en liet ze zelfs in zijn eigen huis wonen, mits zij de kosten betaalden.

In een ultieme poging om zijn geld of een deel daarvan weer terug te krijgen ging de man naar het huis van beiden in Opmeer. Daar zou hij volgens de vriend van zijn dochter eerst de remleidingen van zijn auto hebben doorgesneden en daarna vernielingen in huis hebben aangericht en de iPhone van zijn dochter kapot te hebben gemaakt.

De man vertelde aan de rechter dat hij de auto niet eens heeft aangeraakt en dat een getuige die had verklaard dat hij de man bezig had gezien dit nooit had kunnen zien omdat schuttingen al het zicht op de auto onmogelijk maar.

De vernielingen aan het huis ontkende de man ook, ‘ik kwam enkel voor de sleutels van mijn huis, ik moet toch ook wonen, en voor mijn geld dat ze mij nog schuldig zijn, meer niet,” vertelde de man.

Ook kwam de man met bewijzen dat de remleidingen niet kapot waren maar dat het de leiding van de stuurbekrachtiging kapot was, de werkgever van zijn dochter haar vriend heeft dit verklaard en dat dit ook de reden was waardoor de man ontslagen was.

De Officier van Justitie was het eens met de man dat er beter politieonderzoek had moeten worden gepleegd naar de remleidingen en vroeg voor dit feit vrijspraak, voor de vernielingen aan de woning eist de Officier van Justitie een voorwaardelijke celstraf van 3 weken met een proeftijd van 2 jaar.

De ingediende schadeclaims moeten volgens de Officier van Justitie geseponeerd worden omdat deze niet goed waren onderbouwd.

Uitspraak 18 juli om 1 uur.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp