Hoorn Actueel

Foto Schultz Marathon

Atletiek Politiek

Marathon van Hoorn tegen de zin van de Veiligheidsregio op 7 juni 2020

HOORN – De marathon van Hoorn blijft de gemoederen bezighouden, zo willen diverse politieke partijen dat er koelbaden komen om deelnemers aan de marathon te kunnen koelen als deze oververhit zijn geraakt. Maar Hoorn wacht op een protocol waar op dit moment nog aan wordt gewerkt door den landelijke werkgroep, pas als dit protocol is goedgekeurd zal de gemeente Hoorn een definitieve beslissing nemen of er bij de marathon van Hoorn koelbaden moeten worden geplaatst.

Maar het besluit van de gemeente Hoorn om de marathon van Hoorn op 7 juni 2020 te houden valt weer niet goed bij de veiligheidsregio NHN, hoofd van de Veiligheidsregio NHN Smeekes heeft gepleit voor een eerder moment in het jaar vanwege de minder warme omstandigheden.

De PvdA en de VVD wijzen naar de Dam tot Damloop waar vier koelbaden waren en zeker in 2019 hun nut hebben bewezen toen de Dam tot Damloop zelfs op het laatst werd afgeblazen vanwege de hitte. Beide partijen zijn dan ook benieuwd of het college wel op de hoogte is van het nut van koelbaden zoals het voorkomen van levensbedreigende situaties bij de deelnemers.

Maar ook willen beide partijen dat de gemeente eens een helpende hand gaat uitsteken naar de organisatie van de Hoornse marathon om zo de preventieve maatregelen mogelijk te maken en zo een sportieve, veilige en gezonde marathon van Hoorn te kunnen organiseren.

Reageer op dit onderwerp