december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marine Coöperatieve Surveillance: Gezamenlijke Frans-Nederlandse Test

Eind mei 2021 hebben Frankrijk en Nederland met succes een gezamenlijke marinetest uitgevoerd bij de Naval Cooperation Surveillance (VCN), een informatiesysteem waarmee zijn radars realtime detecties kunnen uitwisselen. VCN-demonstrator van de Anti-Air Defense Force Forbin Was eerst verbonden met de Nederlandse demonstrator die op het schip was geïnstalleerd zeven provincies Van de Koninklijke Marine.

Deze tweetalige test, die VCN voor het eerst met een geallieerd schip kon testen, was de eerste in zijn soort in Europa wat betreft het VCN-overdrachtsinteractieprotocol.

De eerste onderzoeken en eindtesten bij VCN zijn in simulatie uitgevoerd door het DGA Techniques Naval Expertise and Testing Center. De verificatie van deze maatregel werd gevolgd door de uitvoering van grootschalige tests met de steun van de Franse marine, waarvan de bemoedigende resultaten vanaf 2018 leidden tot de ontwikkeling van operationele capaciteit. Voortaan kan de operationele inzet vanaf 2022 gepland worden. Tegelijkertijd zet DGA zijn upstream-onderzoek voort, waardoor het kan reageren op bedreigingen die routinematige veranderingen veroorzaken.

Bron: Ministerie van Strijdkrachten, 24/06/21

READ  Nederlandse schepen Vroegtijdige toegang tot wereldoorlogsschepen